Angajaţii Spitalului Judeţean Suceava care nu au primit majorări salariale „semnificative” vor beneficia de stimulente financiare lunare

> Vasile Rîmbu: Acest demers este menit să asigure un echilibru între salariile categoriilor de angajaţi

Consiliul Judeţean Suceava urmează să aprobe în şedinţa de luni acordarea de stimulente financiare pentru personalul medical şi de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava care nu a beneficiat de majorări salariale „semnificative”.

Managerul Spitalului Judeţean Suceava, ec. Vasile Rîmbu, a transmis Consiliului Judeţean Suceava solicitarea de a aproba acordarea de stimulente financiare pentru că s-au constatat diferenţe semnificative între salariile de bază la anumite categorii de personal în urma aplicării prevederilor Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

În aceste condiţii, unitatea sanitara a decis acordarea stimulentelor financiare personalului care nu a beneficiat de creşteri semnificative ale drepturilor salariale ca urmare a aplicării Legii salarizării bugetarilor.

Acest demers este menit să asigure un echilibru între salariile categoriilor de angajaţi  din unitatea spitalicească şi să asigure justa aplicare a prevederilor legale pe principiul importanţei sociale a muncii, în sensul că salarizarea personalului din sectorul bugetar se realizează în raport cu responsabilitatea, complexitatea, riscurile activităţii şi nivelul studiilor, susţine managerul Vasile Rîmbu.

El precizează că acordarea de stimulente financiare se încadrează în bugetul aprobat pentru cheltuieli de personal, nefiind necesara rectificarea bugetară.

Mai mult, Rîmbu arată că legislaţia prevede că Ministerul Sănătăţii, ministerele şi instituţiile cu reţea sanitară proprie pot acorda personalului medical şi de specialitate stimulente financiare lunare.

De menţionat este că stabilirea şi aprobarea categoriilor de personal, a sumelor reprezentând stimulentele financiare şi a modului de acordare a acestora se va face în temeiul unui regulament intern, aprobat de comitetul director din cadrul spitalului public. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: