Focar de meningită acută virală la Grădiniţa Nr. 9 din Burdujeni

> DSP Suceava propune închiderea temporară a unităţii şcolare pentru realizarea dezinfecţiei

Un focar de meningită acută virală evoluează în prezent la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 9 din cartierul sucevean Burdujeni, a anunţat, ieri, directorul executiv al DSP Suceava, Cătălina Zorescu.

Ea a menţionat că, până în prezent, sunt înregistrate trei cazuri de îmbolnăvire la copii cu vârsta de 5 ani din cadrul grupelor mari A şi D.

„Copiii sunt internaţi la Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava şi se află sub tratament” a declarat Zorescu.

Medicul a anunţat că – ţinând cont de potenţialul mare de contagiozitate al acestei afecţiuni, gradul mare de aglomeraţie al acestei unităţi de învăţământ, dar şi din cauză că aprovizionarea cu substanţe dezinfectante este deficitară – a propus Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava emiterea unei decizii de închidere temporară a unităţii de învăţământ, începând cu data de 24 octombrie a.c., pe perioada necesară efectuării operaţiunilor de dezinfecţie a întregii unităţi preşcolare.

„Dezinfecţia va fi făcută cu firme specializate, cu substanţe eficiente şi autorizate de Ministerul Sănătăţii, sub supravegherea personalului medical din unitate” a precizat Cătălina Zorescu.

Ea  a mai arătat că a solicitat să fie informaţi toţi părinţii despre situaţia existentă şi despre necesitatea prezentării copiilor lor la medic în cazul apariţiei unor simptome de boală.

DSP Suceava va reveni cu informaţii în acest caz, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: