La propunerea lui Cătălin Nechifor

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, va trebui să dea explicaţii în Parlament

Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale a decis, marţi, la propunerea deputatului de Suceava Pro România Cătălin Nechifor, invitarea Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, pentru a da explicaţii legate de situaţia intervenită în condiţiile în care există controverse privind plecarea sa în concediu de odihnă fără să desemneze o persoană din instituţie care să exercite prerogativele în această perioadă.

Cătălin Nechifor a explicat că, având în vedere controversele create în spaţiul public, referitoare la OUG 92/2018 privind modificările aduse la legile justiţiei, dar şi faţă de situaţia creată de plecarea Avocatului Poporului în concediu, a solicitat invitarea lui Victor Ciorbea în Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, de îndată ce Victor Ciorbea se va întoarce din vacanţă.

Nechifor anunţase încă de vineri, în cadrul unei intervenţii televizate, că va face această solicitare.

El a precizat că Victor Ciorbea nu a lăsat pe nimeni în locul său care să poată sesiza Curtea Constituţională în privinţa ordonanţelor de urgenţă, fiind singura instituţie care poate ataca constituţionalitatea unor ordonanţe de urgenţă.

„Tocmai pe acest subiect, marţi, la Comisia pentru drepturile omului, îl voi convoca pe Victor Ciorbea să se prezinte în faţa comisiei să explice dacă a făcut procedural ceea ce trebuia şi dacă în această perioadă românii au avut de suferit pentru că nu are cine face sesizări la CCR” a declarat Nechifor la România TV. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: