Transporturi ilegale de lemn surprinse în cascadă de inspectorii Gărzii Forestiere Suceava

> S-au aplicat amenzi de 23.000 de lei şi s-au confiscat 40 mc de material lemnos

 Reprezentaţi ai Gărzii Forestiere Suceava, împreună cu lucrători din cadrul Poliţiei Fălticeni, au efectuat în ultimele 3 zile mai multe acţiuni de control a circulaţiei materialelor lemnoase pe raza judeţului. În urma verificărilor efectuate au fost identificate patru transporturi ilegale de material lemnos.

Astfel, sâmbătă, pe raza comunei Vadu Moldovei, a fost depistat, în trafic, un transport de material lemnos, cherestea răşinoase, efectuat de un operator economic din Mălini cu punct de plecare din Mălini, pentru care şoferul a prezentat un aviz de însoţire pentru cantitatea de 32,21 mc. Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul încărcat, s-a procedat la descărcarea şi inventarierea materialului lemnos, rezultând un plus de 12,44 mc. Ca urmare, s-a dispus sancţionarea contravenţională a operatorului economic pentru transport de materiale lemnoase într-o cantitate mai mare faţă de datele înscrise în avizul de însoţire, cu amendă totală de 6000 lei, fiind confiscată şi cantitatea de 12,44 mc cherestea răşinoase în valoare de 8309,9 lei.

Garda Forestieră Suceava precizează că, în cursul zilei de luni, pe raza localităţii Cornu Luncii a fost depistat în trafic un transport de material lemnos, cherestea răşinoase, efectuat de un operator economic din Frasin, din satul Molid, cu punct de plecare din Frasin, pentru care conducătorul auto prezenta aviz de însoţire pentru cantitatea de 25,55 mc. Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul încărcat, s-a procedat la descărcarea şi inventarierea materialului lemnos rezultând un plus de 11,39 mc. În acest sens s-a dispus sancţionarea contravenţională a operatorului economic pentru transport de materiale lemnoase într-o cantitate mai mare faţă de datele înscrise în avizul de însoţire, cu amendă totală de 6000 lei, fiind confiscată şi cantitatea de 8,59 mc cherestea răşinoase în valoare de 7608,5 lei.

Tot luni, pe raza comunei Valea Moldovei, a fost depistat în trafic un transport de material lemnos, buştean răşinoase, efectuat de un operator economic din Rădăuţi cu punct de plecare din Brodina, având destinaţia Valea Moldovei, pentru care şoferul a prezentat aviz de însoţire pentru cantitatea totală de 33,29 mc. Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul încărcat s-a procedat la descărcarea şi inventarierea materialului lemnos, rezultând un plus de 12,19 mc.

Până la finalizarea verificărilor, un alt echipaj al Gărzii Forestiere Suceava a identificat în trafic un al doilea transport de material lemnos, buştean răşinoase, aparţinând aceluiaşi operator economic şi care avea aceeaşi destinaţie. Şi în acest caz s-a procedat la inventarierea materialului lemnos, constatându-se un plus de 16,47 mc.

În acest caz s-a dispus sancţionarea contravenţională a operatorului economic pentru transport de materiale lemnoase într-o cantitate mai mare faţă de datele înscrise în avizul de însoţire, cu amendă totală de 11.000 lei, fiind confiscată şi cantitatea totală de 28,66 mc buştean răşinoase în valoare totală de 4929,52 lei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: