Studenţi ai Universităţii din Suceava au participat la cea de-a IV-a ediţie a Seminarului Eminescu

 Studenţi şi masteranzi ai Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava au participat, în perioada 18-20 octombrie a.c., la o nouă ediţie a Seminarului Eminescu ce a avut loc la Memorialul Ipoteşti.

Potrivit unui comunicat al USV, acţiunea a reunit participanţi, cadre didactice şi studenţi, din mai multe universităţi: Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, Universitatea de Stat „Dimitrie Cantemir” din Chişinău, Universitatea Naţională „Yuriy Fedkovych” din Cernăuţi.

„Evenimentul a reunit activităţi diverse, seară de lecturi lirice, «Poezia la ea acasă», conferinţa scriitorului Adrian alui Gheorghe, sau ateliere de lectură, conduse de conf. univ. dr. Daniela Petroşel, prodecan la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării. Lecturile în dialog aplicate celor două texte eminesciene, «Sărmanul Dionis» şi «Andrei Mureşan», s-au constituit în autentice momente de emulaţie interpretativă şi problematizare critică” a precizat sursa citată. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: