Reputaţia actorului Geoffrey Rush a fost distrusă de un ziar, afirmă avocatul starului australian

Reputaţia actorului australian Geoffrey Rush a fost „sfărâmată şi distrusă” atunci când un ziar a publicat un articol în care se afirma că starul premiat cu Oscar a avut un comportament sexual nepotrivit, au afirmat avocaţii artistului, luni, într-un proces care se desfăşoară la Sydney, informează DPA.

Geoffrey Rush, unul dintre cei mai aclamaţi actori ai Australiei, a dat în judecată ziarul Daily Telegraph, deţinut de magnatul Rupert Murdoch, pentru defăimare în urma unui articol din 2017 ce afirma că actorul a avut un comportament sexual neadecvat faţă de o tânără actriţă în timpul unor reprezentaţii ale producţiei teatrale „King Lear”, în 2015 şi 2016. În pledoaria sa de deschidere, susţinută la Tribunalul Federal din Sydney, Bruce McClintock, avocatul lui Geoffrey Rush, a criticat aspru articolul în cauză, spunând că acesta a distrus cariera starului australian. Potrivit spuselor sale, venitul actorului de 67 de ani a scăzut de la 1,5 milioane de dolari australieni (1,07 milioane de dolari americani) din ultimele cinci luni care au precedat articolul, la doar 44.000 de dolari după publicarea acestuia. „Reputaţia lui era aceea a unui profesionist desăvârşit, a unui actor dedicat meseriei sale”, a declarat avocatul McClintock, citat de postul public de televiziune din Australia, ABC.

Procesul va continua la Tribunalul Federal din Sydney.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: