Dan Ioan Cuşnir, în dezacord cu propunerea de PUZ pentru un bloc cu şapte etaje pe str. Universităţii

Prin acest proiect se „îngroapă” şi ceea ce a mai rămas din Patinoarul artificial

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir, a anunţat, ieri, că este în dezacord cu propunerea de plan urbanistic zonal (PUZ) pentru construirea unui bloc cu şapte etaje în apropierea Patinoarului artificial Suceava.

El arată într-un comunicat de presă că primarul Ion Lungu a avut mai multe ocazii să distrugă Suceava din punct de vedere urbanistic şi peisagistic, că nu a ratat niciuna şi că va mai face o încercare joi, 25.10.2018, în şedinţă de consiliu local, şedinţă în care va solicita aprobarea unui plan urbanistic zonal pentru regimul de înălţime demisol+parter+mezanin+7 etaje, pe strada Universităţii, lângă Patinoar, în faţa Bisericii „Sfântul Nicolae” pe rit vechi.

Cuşnir susţine că în zona respectivă regimul de înălţime este P+4 etaje, iar în planul urbanistic general (PUG) destinaţia prevăzută pentru această parcelă este „zonă parcuri, amenajări sportive, plantaţii aliniament, spaţiu verde”.

El precizează că se pare că în acest caz problemele sunt mai complexe, nu doar de tip urbanistic şi vizual.

Astfel, potrivit lui Cuşnir, în proiectul de hotărâre de consiliu local, dar şi în certificatul de urbanism, se face referire la un „bloc de locuinţe colective”, iar din documentaţie reiese că la parter şi mezanin vor fi spaţii comerciale şi birouri, fără să se fi solicitat acordul vecinilor, respectiv Parohia „Sfântul Nicolae” pe rit vechi; de asemenea, nu s-a prezentat studiul de însorire/ umbrire întocmit de un expert.

Totodată, el susţine că nu se precizează unde vor fi amplasate buncărele pentru gunoi menajer şi nici nu se specifică dacă se respectă distanţă de 3 m impusă de ACET Suceava dintre fundaţia blocului şi orice conductă de apă care duce în cartierul G. Enescu, la Patinoarul Suceava şi la Parohia „Sf. Nicolae”.

„Cel mai revoltător este faptul că prin aprobarea acestui proiect imobiliar se va distruge actuala alee pietonală care permite accesul la Patinoar şi la Parohia «Sf. Nicolae». Din proiect rezultă că accesul auto la spaţiile comerciale şi la locuinţe se va face exact pe aleea pe care copiii intrau în Patinoar. De ani de zile, Ion Lungu promite acoperirea patinoarului, dar în realitate le distruge copiilor şi accesul spre Patinoar. Pentru a satisface dorinţele unui dezvoltator imobiliar, Lungu, Harşovschi şi PNL-ul «îngroapă» şi ceea ce a mai rămas din Patinoarul Artificial Suceava” a menţionat Cuşnir.

El adaugă că Suceava, de 14 ani, nu are un arhitect-şef care să imprime oraşului o viziune, iar fiecare construieşte unde vrea, ce vrea şi cum vrea, astfel că de 14 ani Suceava nu are o viziune urbanistică şi peisagistică.

„Toate acestea au fost posibile deoarece Suceava este condusă de 14 ani de nişte incompetenţi, iar incompetenţa în administraţie duce întotdeauna la impotenţa administrativă. Conducerea Primăriei Sucevei este impotentă din punct de vedere administrativ. Din acelaşi motiv, Departamentul Urbanism din cadrul Primăriei a devenit nefuncţional. Suceava are nevoie de Ordine şi Progres. Suceava trebuie să fie condusă de către o echipă care înţelege ce înseamnă să faci «Totul pentru Suceava!»” a conchis Dan Ioan Cuşnir. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: