„Ilie Balaci a fost unul dintre marile talente alături de Dobrin, Hagi, Dumitrache şi Ion Pârcălab”

 este de părere antrenorul Mircea Lucescu

Selecţionerul reprezentativei Turciei, Mircea Lucescu, a declarat că Ilie Balaci, fostul său elev de la Dinamo şi echipa naţională a României, a fost unul dintre marile talente ale fotbalului nostru şi în acelaşi timp un jucător de nivel mondial.

„În meseria pe care o avem noi, cea de fotbalist, trăită toată sub stres… apoi aceasta de antrenor nu mai vorbim. Ţinând cont că Ilie fuma şi foarte mult, cred că toate aceste lucruri s-au acumulat şi au dus la această situaţie. Este un avertisment pentru toţi ceilalţi care au peste 50 de ani, să înceapă să se controleze foarte serios. Pentru că noi suntem expuşi mai mult decât restul, pentru că stresul se acumulează de la o zi la alta. Îmi pare foarte rău pentru el, pentru soţie, copii, familie, pentru prieteni, pentru Craiova, pentru fotbalul românesc. Eu am ţinut foarte mult la Ilie Balaci. A fost un jucător deosebit. Ilie Balaci a fost unul dintre marile talente ale fotbalului românesc alături de Dobrin, Hagi, Dumitrache şi Ion Pârcălab. Bineînţeles că există şi o altă categorie de jucători de tipul lui Dinu, Boloni, Lăcătuş… dar sunt alt profil, emoţional, profesional. Dar ca talente aceştia ar fi. Ilie Balaci a fost un jucător de nivel mondial, nu de nivel naţional”, a afirmat Lucescu.

Mircea Lucescu şi-a amintit că l-a ajutat de multe ori pe Balaci în perioada în care l-a avut jucător la Dinamo şi echipa naţională. „Eu m-am ocupat foarte mult de el după accidentarea aceea (accidentare suferită în 1984 – n.red.). Revenirea lui a fost destul de dificilă. Cred că eu l-am luat de la Slatina, din Liga a III-a, nici nu mai ştiu exact. L-am adus la Bucureşti când eu o preluasem pe Dinamo şi echipa naţională. Iar atunci simţeam că Dinamo ar avea nevoie de jucători cu experienţă, cu o imagine publică importantă. Aşa că l-am ajutat cât am putut pe Ilie, chiar şi să îşi ia casă în Bucureşti. Apoi l-am angajat militar ca să aibă siguranţa zilei de mâine. A şi jucat, dar atât cât l-a ţinut genunchiul. Când am văzut că nu mai poate face faţă, l-am ajutat să devină antrenor. Şi aşa a ajuns la Târgu Jiu, Severin şi aşa mai departe”, a mai menţionat tehnicianul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: