„Games of a Lifetime”

 Şcoala Gimnazială „George Voevidca” din Câmpulung Moldovenesc, în parteneriat cu şcoli din Franţa (College Edouard Lucas), Spania (Colegio Divina Maestro), Italia (Istituto Comprensivo S.Bagalino), Macedonia (Opshtinsko Osnovno Uchilishte Kocho Racin Kumanovo) şi Portugalia (Agrupamento Daescolas Virginia Moura), derulează, începând cu acest an şcolar, un proiect european Erasmus Plus KA229 – parteneriat de schimb interşcolar, cu titlul „Games of a Lifetime” (GOAL).

Acest proiect este finanţat din fonduri europene dedicate parteneriatelor strategice în domeniul şcolar, grantul fiind în valoare de 22598 euro. Activităţile se vor derula pe perioada a doi ani (2018-2020) şi vor consta în mobilităţi elevi-profesori, activităţi derulate în cadrul fiecărei şcoli partenere şi activităţi comune online, bazate pe utilizarea jocului ca metodă didactică activ-participativă.

Obiectivele urmărite sunt: de a îmbunătăţi colaborarea între elevii şcolii, precum şi între elevi de culturi diferite, respectând şi promovând diversitatea, de a optimiza calitatea educaţie prin implementarea de metode moderne, punând accent pe joc ca strategie didactică, de a sprijini şi îmbunătăți includerea elevilor proveniţi din medii dezavantajate în educaţie, de a implementa noi forme de învăţare şi formare a elevilor din şcolile care fac parte din acest proiect.

În fiecare instituţie parteneră se vor deschide cluburi Erasmus, în cadrul cărora se vor organiza workshopuri, jocuri de învăţare, jocuri video educative, jocuri sportive, jocuri de construcţie, care vor ajuta la dezvoltarea aptitudinilor elevilor. Tot în cadrul clubului se vor realiza materialele de proiect (logoul proiectului, machete, desene, articole de presă, materiale video, prezentări, creare de jocuri educative) de către elevi îndrumaţi de profesori.

Una dintre activităţile desfăşurate în cadrul mobilităţilor va fi „Jocurile Olimpice” ale proiectului, constând în jocuri matematice, jocuri educative, jocuri de construcţie, competiţii sportive între ţările partenere, urmând ca la finalul proiectului să fie desemnate ţările câştigătoare şi să aibă loc festivitatea de premiere.

În mobilităţi vor pleca fluxuri de câte trei elevi însoțiți de două cadre didactice, pe perioada a cinci zile. Aceştia vor participa la activităţi comune cu toate şcolile partenere, urmând ca la întoarcerea în ţară să disemineze achiziţiile dobândite în cadrul şcolii şi a comunităţii.

În fiecare şcoală se va înfiinţa o clasă experimentală Erasmus +, cu care se vor derula activităţi didactice prin joc, în scopul de a măsura impactul proiectului la nivel didactic.

Coordonatorii de proiect la nivelul şcolii sunt prof. Băcanu Lăcrămioara şi prof. Tudose Anca, care vor implica activ toate cadrele didactice şi un număr cât mai mare de elevi în activităţile derulate.

Prima mobilitate va avea loc în perioada 12-16 noiembrie a.c. în Franţa (College Edouard Lucas), la care vor participa doi elevi şi două cadre didactice.

Echipa de proiect este formată din Băcanu Lăcrămioara, Tudose Anca, Nistor Oltea (cadre didactice) şi Moroşan Ioana, Iftime Alexandra, Forminte Andreea (elevi). (Comunicat de presă)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: