În primele 9 luni

Executările silite ale contribuabililor suceveni au „îmbogăţit” bugetul statului cu peste 70 de milioane de lei

> Până la finele anului, este estimată o reducere a aproape la jumătate a „datoriilor istorice” recuperabile ale persoanelor juridice

 În perioada 1 septembrie – 30 septembrie 2018, în vederea recuperării creanţelor fiscale, inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava au reuşit ca, prin măsuri de executare silită, precum somaţii, popriri şi popriri la terţi, să aducă la bugetul statului 71 de milioane de lei.

„S-au luat măsuri de pentru accelerarea recuperării arieratelor, îmbunătăţirea procedurii de valorificare a bunurilor în cadrul executării silite, insolvabilităţii, precum şi de stabilire a răspunderii solidare” se precizează într-o informare a AJFP, semnată de şeful instituţiei, Petrică Ropotă. Potrivit informării, pe 31 decembrie 2017, persoanele juridice aveau arierate recuperabile de 102,73 de milioane de lei, până la finele anului 2018 fiind vizată o reducere de până la 56,50 de milioane de lei. În ceea ce priveşte persoanele fizice, pentru arieratele de 27,69 de milioane de lei, de la sfârşitul lui 2017, s-a stabilit o ţintă de reducere până la 17,99 de milioane de lei, odată cu încheierea acestui an.

Conform AJFP, în primele trei trimestre ale anului 2018 s-au făcut toate demersurile legale în vederea diminuării continue a arieratelor recuperabile, acestea micşorându-se, la finele perioadei menţionate, până la 56,73 de milioane de lei în cazul persoanelor juridice, şi până la 21,31 de milioane de lei, în cel al persoanelor fizice.

La finele lui septembrie 2018, pentru societăţile cu dificultăţi erau în derulare 346 de eşalonări la plata obligaţiilor bugetare restante. Astfel, valoarea totală a arieratele eşalonate la plată, inclusiv a dobânzilor, se ridica la 59,43 de milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: