Şeful AJOFM Suceava despre piaţa muncii din judeţ:

Cele mai multe oferte de angajare sunt pentru persoane calificate

> Dănuţ Burgheaua recomandă recalificarea şi reorientarea profesională, ţinând cont de posibilităţile de angajare mai rapidă

Directorul executiv al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, Dănuţ Burgheaua, a prezentat, vineri, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, o situaţie a cererii şi recomandări pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă. El a spus că pentru această Bursă s-a reuşit contactarea a peste 1000 de angajatori, dintre care s-au prezentat peste 150. Oferta de muncă a fost de peste 700 de locuri pentru persoane calificate, 110 pentru cei cu studii superioare şi peste 200 de locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi.

Burgheaua a menţionat că la Bursă au venit şi absolvenţi din alţi ani, care au putut vedea care este oferta pieţei de muncă.

El a explicat că, în acest fel, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au posibilitatea să se recalifice, să se reorienteze profesional, ţinând cont de posibilităţile de angajare mai rapidă pe termen mediu şi lung.

Burgheaua a mai spus că, în acelaşi timp, aceste persoane au posibilitatea să afle care este avantajul înscrierii la AJOFM, pentru că vor afla ofertele puse la dispoziţie, prin cursuri gratuite de calificare, de perfecţionare, specializare, de iniţiere pe care le oferă AJOFM Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: