Cadrele didactice navetiste primesc aproape 100.000 de lei din bugetul Sucevei

> Decontate urmează să fie cheltuielile cu abonamentele, carburanţii pentru maşinile poprii, cât şi cele pentru folosirea mijloacelor de transport în comun

 În şedinţa ordinară din această săptămână, Consiliul Local al municipiului Suceava va aproba un proiect de hotărâre privind decontarea cheltuielilor pentru naveta cadrelor didactice şi a personalului didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat. Este vorba despre dascălii care nu deţin locuinţă pe teritoriul reşedinţei de judeţ, facilitatea financiară referindu-se la perioada septembrie – decembrie 2018. Pentru intervalul în cauză, la cererea navetiştilor, de la bugetul local al municipiului Suceava va fi alocată suma de 97.957 de lei, cu precizarea că decontarea are loc „în limita creditelor bugetare repartizate centrelor bugetare din învăţământ”.

Solicitări au fost transmise Primăriei de consiliile de administraţie a 25 de unităţi de învăţământ preşcolar şi şcolar, decontate urmând a fi cheltuielile cu abonamentele, carburanţii sau pentru folosirea mijloacelor de transport în comun.

În conformitate cu prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, personalul didactic din unităţile de învăţământ de stat care nu dispune de o locuinţă în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea profesională beneficiază de decontarea cheltuielilor de transport la şi de la locul de muncă, între localitatea de reşedinţă şi sediul unităţii de învăţământ. Finanţarea respectivelor cheltuieli este prevăzută în bugetele unităţilor şcolare aflate în această situaţie. Aprobarea drepturilor băneşti aferente personalului didactic care solicită cheltuieli de deplasare revine consiliului local, în urma unei propuneri înaintate de consiliul de administraţie al şcolii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: