Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” s-a deschis cu fanfară

> Oferta a fost foarte variată, de la preparate din carne sau lactate, la hribi cu smântână sau cârnaţi la grătar, dar şi legume şi fructe, murături sau zacuscă

A IX-a ediţie a Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina” s-a deschis, vineri, în sunete de fanfară în parcarea Iulius Mall Suceava.

De vineri şi până ieri, 19–21 octombrie, în parcarea Iulius Mall Suceava, pofticioşii s-au delectat cu produse tradiţionale, proaspete, direct de la producător, care să le îmbogăţească proviziile din cămară, dar şi cu bunătăţi ce au putut fi savurate la târg. Expozanţii s-au întrecut în preparate din carne realizate după reţete strămoşeşti, sortimente variate de produse lactate, specialităţi de panificaţie şi patiserie, bere de casă, must, sucuri naturale, fructe de sezon, miere de albine şi produse apicole, legume, murături şi multe altele.

Gurmanzii pasionaţi de bucătăria românească au putut gusta preparate delicioase, gătite la ceaun sau la grătar, însă vizitatorii au avut ocazia şi de a descoperi gastronomia etniilor din Bucovina. Pe lângă produsele tradiţionale şi specialităţile culinare, vizitatorii au fost încântaţi cu spectacole susţinute de interpreţi şi formaţii folclorice.

La târg au fost etalate numeroase standuri cu diverse produse, preponderent preparate din carne şi lapte, patiserie, brutărie, produse meşteşugăreşti, dar au fost la vânzare şi legume şi fructe, murături sau zacuscă, must, bere de casă, preparate culinare precum hribi cu smântână şi mămăligă, balmoş, sau cârnaţi şi mici la grătar.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că la ediţia 2018 a constatat că oferta este foarte variată şi că numărul comercianţilor este mare.

„Suntem în 2018. Avem 9 ani de când am început acest proiect, Târg de Toamnă «Produs în Bucovina». Trebuie să mulţumesc neapărat celor care au crezut în acest proiect” a spus Flutur.

El a arătat că după ce Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” s-a dovedit un succes, în acest an s-a organizat la Cluj-Napoca Târgul „Produs în România”, la care au participat 23 de judeţe, inclusiv Suceava cu produsele din Bucovina.

El a făcut un apel pentru consumarea şi promovarea produselor noastre tradiţionale.

„Mă adresez şi consumatorilor. Noi trebuie să ţinem mai mult şi să consumăm produsele noastre, pentru că oamenii aceştia muncesc, se străduiesc. Cereau clujenii să vină cei din Bucovina să deschidă magazine cu produse de-ale noastre, pentru că sunt foarte bune. Împreună facem o familie: meşteşugarii, gastronomia, turismul şi administraţia publică locală şi judeţeană” a spus Flutur.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că a venit cu mare plăcere şi bucurie la a noua ediţie Târgului de Toamnă.

„Ne bucurăm că acest eveniment nu mai este un slogan, ci este un brand. Îl putem găsi şi în alte magazine din ţară. Lumea întreabă despre aceste produse din Bucovina şi trebuie să ne mândrim cu acest lucru” a spus Lungu.

El a subliniat că este vorba şi despre o zi a recunoştinţei, pentru că acest an a fost unul bogat.

„Au fost roade extraordinare în această toamnă; aici sunt gospodinele care vin cu tot felul de preparate, cu tot felul de oferte care fac cinste Bucovinei şi Sucevei” a menţionat primarul.

El a dat asigurări că municipalitatea suceveană va rămâne alături de Consiliul Judeţean Suceava în acest proiect.

„Vă felicit, domnule preşedinte Gheorghe Flutur, pentru perseverenţa de care aţi dat dovadă în aceşti 9 ani” a spus Ion Lungu.

Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” a fost organizat de Asociaţia Produs în Bucovina, Asociaţia Centrul Cultural Bucovina, Consiliul Judeţean Suceava şi Primăria Suceava, în parteneriat cu Muzeul Bucovinei, Direcţia Silvică Suceava şi Iulius Mall.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: