Şcolile sucevene şi zonele adiacente, luate la puricat de oamenii legii

Şcolile sucevene şi zonele adiacente, luate la puricat de oamenii legii

O amplă acţiune de verificare şi control a fost derulată de oamenii legii pe parcursul a trei zile la unităţile educaţionale sucevene, ca şi în zonele adiacente acestora. Astfel, în perioada 17-19 octombrie, lucrătorii Poliţiei Municipiului Suceava, în cooperare cu forţe de jandarmi şi poliţişti locali, au organizat o acţiune pe linia prevenirii delincvenţei juvenile, asigurarea ordinii şi liniştii publice şi prevenirea faptelor cu violenţă în zona unităţilor de învăţământ. În cadrul acesteia au fost legitimate 175 de persoane, au fost controlate 29 de bagaje şi verificate 15 obiective. De asemenea, au fost verificaţi şi instruiţi 26 de agenţi de pază de la unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Suceava. În paralel, pentru neregulile constatate sau abaterile săvârşite, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 8.000 lei. Potrivit conducerii IPJ Suceava, în perioada următoare vor fi efectuate controale şi la unităţile de alimentaţie publică, în principal la cele care îşi derulează activitatea în apropierea şcolilor, pentru respectarea legislaţiei privind vânzarea de alcool şi tutun către minori.

 Nu au fost pierdute din colimator nici balurile bobocilor

 Poliţiştii vor fi prezenţi şi în perioada următoare în zona unităţilor de învăţământ, dar şi la evenimentele organizate. Ei reamintesc atât elevilor, cât şi părinţilor să manifeste responsabilitate, să nu consume alcool, să evite situaţiile conflictuale şi să aibă o conduită preventivă. „Siguranţa elevilor, atât în mediul şcolar, cât şi în afara unităţilor de învăţământ, constituie o prioritate naţională a tuturor instituţiilor şi factorilor cu atribuţii în domeniu, abordarea integrată a acestei problematici fiind esenţială pentru asigurarea unei dezvoltări optime a tinerei generaţii. De asemenea, având în vedere faptul că în această perioadă se organizează la nivelul unităţilor de învăţământ liceal manifestări, sub egida «Balul bobocilor» sau acţiuni similare, considerăm că se impune dispunerea tuturor măsurilor necesare pentru prevenirea unor incidente şi evenimente negative” se arată într-un comunicat al Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: