Procurorul sucevean Sorin Eugen Iaşinovschi, admis în Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului General

Cinci procurori au fost admişi în Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului General, între care şi procurorul sucevean Sorin Eugen Iaşinovschi.

Potrivit anunţului făcut vineri de Consiliul Superior al Magistraturii, procurorul Sorin Eugen Iaşinovschi, de la Parchetul Curţii de Apel Suceava, a fost declarat admis la concursul pentru funcţia de execuţie pentru care a candidat la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Procurorul Florena Esther Sterţchi din cadrul Parchetului General a obţinut funcţia de procuror-şef de secţie.

Reamintim că Sorin Eugen Iaşinovschi este procuror cu grad corespunzător Parchetului de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi activează în prezent în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Iaşinovschi a fost în perioada 1995-2003 procuror la Parchetul Judecătoriei Vatra Dornei, în perioada 2003-2006 procuror criminalist la Parchetul Tribunalului Suceava, între 2006 şi 2009 procuror DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, între 2010 şi 2014, prim procuror al Parchetului Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, iar între 2014 şi 2017 la Parchetul Tribunalului Suceava.

Guvernul a adoptat recent o ordonanţă de urgenţă pentru operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor comise de magistraţi, înfiinţată ca urmare a modificării Legii privind organizarea judiciară.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat în 11 octombrie desfiinţarea Serviciului de combatere a corupţiei din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), atribuţiile serviciului urmând să fie preluate de Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, înfiinţată în Ministerul Public, şi care ar urma să devină operaţională la sfârşitul lunii octombrie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: