Primăria Suceava vrea să pavoazeze artera principală şi să celebreze 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu Ţara cu un mare spectacol aniversar

Primăria Suceava îşi propune să organizeze în data de 28 noiembrie, la împlinirea a 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu Ţara, un mare spectacol aniversar, pentru aceasta fiind necesară suma de 450.000 de lei, din care jumătate pentru pavoazarea arterei principale şi pentru diverse materiale aniversare.

Potrivit unui proiect de hotărâre iniţiat de primarul Ion Lungu, municipalitatea suceveană îşi propune, cu ocazia împlinirii celor 100 de ani de la data de 28 noiembrie 1918, când Bucovina s-a unit cu România, să aducă în amintirea cetăţenilor istoria, tradiţiile, cultura localității şi a regiunii, precum şi a celorlalte regiuni istorice care au format România Mare.

În expunerea de motive, Ion Lungu arată că această sărbătoare trebuie să fie celebrată şi prezentată cu importanţa pe care o merită acest moment unic din viaţa românilor la sărbătorirea celor 100 de ani de libertate şi unire, care trebuie prezentat şi transmis noilor generaţii pentru a redescoperi rădăcinile, „pentru a întări sentimentul naţional şi pentru a respecta mai adânc România în această lume în care globalizarea diminuează conştiinţa naţională şi uniformizează cultura şi istoria pe alte principii decât cele fireşti”.

Astfel, pentru a marca acest moment, va fi organizat un spectacol aniversar cu invitaţi din toate regiunile istorice ale României, care vor urca pe o scenă încadrată cu ecrane LED, pe care se face transmisie live, dar va fi organizat şi un spectacol de laser şi lumini şi un spectacol cu focuri de artificii, valoarea acestora fiind estimată la 270.000 de lei.

Totodată, vor fi montate materiale pentru pavoazarea arterei principale a municipiului Suceava, precum şi materiale festive pentru cetăţenii care vor lua parte la evenimente, respectiv steaguri semicirculare festive tricolore, drapele cu însemnul heraldic al municipiului Suceava, steguleţe tricolore, cocarde tricolore cu sistem de prindere, afişe cu programul manifestărilor, dar şi alte materiale organizatorice, suma alocată fiind de 80.000 de lei.

Cu acelaşi prilej vor fi achiziţionate materiale de reprezentare în relaţia instituţiei cu invitaţii de seamă participanţi la eveniment, respectiv albume cu subiectul Marii Uniri de la 1918, calendare cu personalităţi marcante ale vremii, cu rol determinant în Unirea Bucovinei cu România, precum şi alte materiale de promovare, pentru care se estimează suma de 100.000 de lei.

„Municipiul Suceava îşi propune, prin aceste manifestări, la care vor lua parte cetăţeni ai municipiului, invitaţi şi turişti, să imprime o apropiere spirituală şi să redefinească, pe principii reale, valorile culturale, tradiţionale şi istorice ale României şi să întărească spiritul civic şi patriotic” a conchis Ion Lungu în expunerea de motive. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: