Doar în octombrie

Peste 300 de plăcuţe reflectorizante montate de poliţiştii suceveni, gratuit, pe căruţele găsite în traficul rutier

> Anul acesta se înregistrează deja, pe raza judeţului, o creştere a numărului de accidente rutiere în care au fost implicate atelaje hipo

 Ultimele incidente rutiere înregistrate pe arterele rutiere care traversează judeţul, cu multiple victime şi pierderi de vieţi omeneşti, i-au determinat pe poliţişti să deruleze o nouă etapă din cadrul acţiunilor derulate pentru atenţionarea căruţaşilor. Asta mai ales în contextul în care, odată cu venirea toamnei şi apropierea sezonului rece, pe drumurile publice se intensifică circulaţia vehiculelor cu tracţiune animală pentru recoltarea şi transportul culturilor agricole şi a materialului lemnos necesar încălzirii pe timpul iernii.

„Deşi circulaţia căruţelor este permisă doar pe anumite categorii de drum, experienţa anilor precedenţi evidenţiază faptul că deseori atelajele hipo pătrund pe drumurile naţionale şi europene, constituindu-se în factori de risc pentru siguranţa rutieră” ne-a declarat comisar Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Iar cifrele oficiale întăresc afirmaţiile sale, deoarece, anul acesta, în judeţul Suceava s-a înregistrat deja o creştere a numărului incidentelor rutiere în care au fost implicate faetoane faţă de totalul evenimentelor negative petrecute pe parcursul anului trecut.

În lunile anterioare, IPJ Suceava, împreună cu un partener extern, a iniţiat şi implementat un proiect de prevenire a evenimentelor rutiere cu implicarea conducătorilor de atelaje hipo. Ca urmare a demersurilor iniţiate, şi în acest an au fost realizate 2.000 de plăcuţe reflectorizante, ce urmează să fie montate în mod gratuit pe atelajele hipo. De asemenea, activităţile preventive sunt completate prin acţiuni de constatare şi sancţionare derulate de poliţiştii rutieri. Reamintim că, de la începutul anului, pe raza judeţului s-au produs 54 de evenimente rutiere cu implicarea conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală, faţă de 50 în aceeaşi perioadă a anului trecut. Ca urmare a acestor evenimente, au decedat trei persoane (+2 faţă de perioada similară a anului 2017). De asemenea, s-au înregistrat nouă persoane rănite grav şi 53 de persoane rănite mai uşor. Din totalul accidentelor, în 38 de situaţii vina producerii evenimentelor rutiere a aparţinut căruţaşilor. Tocmai de aceea, având în vedere evoluţia situaţiei operative, în perioada octombrie – noiembrie, lucrătorii Compartimentului de prevenire al IPJ Suceava şi colegii acestora din cadrul posturilor rurale de poliţie desfăşoară acţiuni în teren de identificare a conducătorilor de atelaje hipo care nu au montate elemente reflectorizante. O primă acţiune a fost derulată în zona Marginea, Vicov, Arbore, Cacica, Solca, Păltinoasa, Pătrăuţi, Dărmăneşti şi Adâncata, fiind montate peste 300 de plăcuţe reflectorizante pe căruţele identificate în trafic, pe raza localităţilor sau pe alte segmente de drum.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: