Meseriaşii, cei mai vânaţi de angajatori la Bursa locurilor de muncă

> Cele mai multe slujbe vacante, peste 700, au fost cele pentru calificaţi, 100 de oferte s-au adresat absolvenţilor de studii superioare, iar tot pe atâtea i-au vizat pe necalificaţi > „Dorim ca persoanele care au venit la Bursă să aibă dorinţa de a munci, pentru că oferta este foarte bună şi diversificată” a explicat Mihai Dănuţ Burgheaua, directorul executiv al AJOFM

 Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava a organizat, ieri, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. În Suceava, manifestarea s-a ţinut la Iulius Mall, începând cu ora 10, evenimentul desfăşurându-se, simultan, şi la sediile punctelor de lucru ale instituţiei din Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc, precum şi la Casa Germană din Rădăuţi. La Bursă au fost aşteptaţi nu numai absolvenţi, ci şi persoane cu diverse calificări şi experienţe profesionale, aflate în căutarea unei slujbe sau care vor să-şi schimbe locul de muncă. Responsabilii AJOFM au contactat în jur de 1.000 de agenţi economici, potrivit directorului executiv Mihai Dănuţ Burgheaua, cu oferte efective fiind prezente, ieri, peste 150 de societăţi comerciale. Potenţialii angajatorii provin din variate domenii de activitate, aceştia căutând peste 1.000 de lucrători. Cele mai multe locuri vacante sunt cele pentru meseriaşi, respectiv pentru personal cu calificare, peste 700. Încă aproximativ 100 de oferte s-au adresat absolvenţilor de studii superioare, iar tot pe atâtea i-au vizat pe muncitorii necalificaţi.

„Nu ne-am adresat doar absolvenţilor din acest an, ci şi celor care au absolvit diverse niveluri de studii în anii trecuţi. Cu toţii au avut posibilitatea să cunoască piaţa muncii din Suceava, evoluţia ei, oferta bogată pe care o au angajatorii şi, de asemenea, să-şi aleagă locurile de muncă în care îşi doresc să-şi desfăşoare activitatea, în funcţie de pregătirea lor şi, în acelaşi timp, de oportunităţile pieţei muncii. În acest fel, au posibilitatea să se recalifice, să se reorienteze profesional, ţinând cont de oportunităţile de angajare, pe termen mediu şi pe termen lung” a reliefat şeful AJOFM.

În căutare de lucru, şi 14 deţinuţi

Burgheaua a arătat, totodată, că înscriindu-se în evidenţele AJOFM, persoanele aflate în căutare de job pot fi în contact cu ofertele puse la dispoziţie de instituţie, atât prin intermediul cursurilor de iniţiere, calificare, perfecţionare şi specializare, cât şi prin stagiile de ucenicie la angajatori, de 2 sau 3 ani, în funcţie de nivel de studii. Şeful Agenţiei Judeţene de Ocupare şi Formare Profesională a evidenţiat şi avantajele de care se bucură angajatorii, respectiv de subvenţiile pe care le pot primi, pentru 12 luni, în cazul în care încheie contracte de ucenicie. „Aşteptările noastre sunt în legătură cu cât mai multe contracte de muncă, în această zi şi în zilele următoare. În acelaşi timp, dorim ca persoanele care au venit la Bursă să se angajeze, să aibă dorinţa de a munci, pentru că oferta este foarte bună şi diversificată” a explicat Mihai Dănuţ Burgheaua, menţionând că de lucru este în industria uşoară, industria prelucrătoare, construcţii, turism, servicii.

La Bursa locurilor de muncă de ieri au fost prezenţi şi 14 deţinuţi ai Penitenciarului Botoşani. Aceştia sunt originari din judeţul Suceava, ispăşesc pedepse pentru fapte mai puţin grave, urmează să se elibereze în perioada următoare, motiv pentru care li s-a oferit posibilitatea de a fi absorbiţi pe piaţa muncii şi cea de reintegrare în societate.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI