În Programul de screening auditiv la nou-născuţi intră şi spitalele din Rădăuţi, Fălticeni, Vatra Dornei, Câmpulung şi Umor

Directorul executiv al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, a anunţat, vineri, că Ministerul Sănătăţii a aprobat includerea în Programul de screening auditiv la nou-născuţi pentru anul 2018 a mai multor spitale din judeţul nostru.

Astfel, potrivit Cătălinei Zorescu, pe lângă Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” vor intra în acest program naţional şi spitalele din Rădăuţi, Fălticeni, Gura Humorului, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc.

Pentru buna derulare a programului, Ministerul Sănătăţii a aprobat alocarea de fonduri pentru aparatura medicală, respectiv pentru echipament de screening auditiv prin otoemisiuni, în valoare totală de 90.000 de lei.

Aparatura urmează să fie achiziţionată până la sfârşitul anului 2018 de unităţile sanitare.

Astfel, Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc va achiziţiona trei astfel de echipamente, câte două sunt alocate Spitalului Judeţean Suceava şi Spitalului Municipal Rădăuţi, iar câte un echipament va fi achiziţionat de celelalte spitale din judeţ incluse în program.

DSP Suceava notează că în cadrul Programului de screening auditiv la nou-născuţi au fost investigaţi de la începutul anului şi până în prezent 1.752 de nou-născuţi în cadrul Maternităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: