Rentierii agricoli suceveni îşi iau drepturile

> Banii sunt cei cuveniţi anului 2017, în judeţul nostru existând 220 de îndreptăţiţi >Pentru terenurile vândute şi cele date în arendă, ei primesc 186.957 lei, adică un total de 40.000 de euro

Rentierii agricoli suceveni îşi primesc drepturile aferente anului 2017. Eugen Mogoş, directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava, aduce la cunoştinţa rentierilor agricoli că, mai întâi, banii vor ajunge la beneficiarii care au ales ca să le fie trimişi prin virament bancar. În total, în judeţul nostru există 220 de îndreptăţiţi, suma de achitat prin conturi bancare fiind de 167.847,8 lei. În cazul rentierilor care au optat pentru mandate poştale, plăţile se fac pe parcurs, după ce Poşta Română finalizează tipărirea tipizatelor, la aceştia ajungând 19.109,26 de lei. Suprafaţa pentru care se fac plăţi este de 282,09 ha vândute şi 254,37 ha arendate.

Cuantumul rentei viagere agricole reprezentând echivalentul în lei a 100 de euro pe an pentru fiecare hectar de teren extravilan vândut, respectiv contravaloarea a 50 de euro pe an, în cazul fiecărui hectar de teren extravilan dat în arendă. Renta viageră se plăteşte într-o singură rată anuală, până la data de 30 noiembrie a anului următor celui pentru care aceasta este solicitată.

În 2018, la Centrul Judeţean la Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Suceava s-au vizat 168 de carnete de rentier. În fiecare an, termenul-limită pentru această obligaţie a fost data de 31 august, însă, prin excepţie, în 2017, persoanele care au avut de vizat carnetul de rentier agricol s-au putut prezenta, în acest scop, la Centrul Judeţean al APIA Suceava, până pe 27 septembrie. Către cei 13.388 de rentieri care au optat pentru plata prin virament bancar, pentru 2017, la nivel naţional, Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură achită 17,01 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: