În noua secţie pentru investigarea infracţiunilor comise de magistraţi

Procuror sucevean, candidat pentru o funcţie de execuţie

Procurorul sucevean Sorin Eugen Iaşinovschi candidează pentru o funcţie de execuţie în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului General.

Potrivit anunţului făcut ieri de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), procurorii care doresc să ocupe posturi de execuţie, dar şi de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie vor susţine astăzi interviul la sediul CSM.

Sorin Eugen Iaşinovschi este procuror cu grad corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi activează în prezent în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

El a fost în perioada 1995-2003 procuror la Parchetul Judecătoriei Vatra Dornei, în perioada 2003-2006 procuror criminalist la Parchetul Tribunalului Suceava, între 2006 şi 2009 procuror DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, între 2010 şi 2014, prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, iar între 2014 şi 2017, la Parchetul Tribunalului Suceava.

Guvernul a adoptat recent o ordonanţă de urgenţă pentru operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor comise de magistraţi, care va fi înfiinţată ca urmare a modificării Legii privind organizarea judiciară.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat în 11 octombrie desfiinţarea Serviciului de combatere a corupţiei din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), atribuţiile serviciului urmând să fie preluate de Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, înfiinţată în Ministerul Public, şi care ar urma să devină operaţională la sfârşitul lunii octombrie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: