Ioan Bălan, în Parlament:

Incompetenţa miniştrilor lui Dragnea ne costă miliarde de euro

> Un Guvern cinic, arogant şi rău-voitor care dă cu piciorul la miliarde de euro de la UE pentru construcţia de autostrăzi şi propune românilor să facă o chetă pentru acestea, defineşte deputatul PNL de Suceava actualul executiv

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan a susţinut, miercuri, în Parlament, o declaraţie politică în care a arătat că tot ceea ce el a avertizat în ultimii 2 ani, că se pierd miliarde de euro din cauza incompetenţei miniştrilor Guvernului, a fost confirmat de comisarul european Corina Creţu, iar România este văzută de la Bruxelles ca o ţară care îşi bate şi gazează cetăţenii care protestează faţă de guvern şi ca o ţară săracă, al cărui guvern arogant şi incompetent dă cu piciorul banilor gratuiţi.

„Pentru că nu a mai putut accepta minciunile şi incompetenţa vădită a guvernelor lui Dragnea, comisarul european pentru dezvoltare regională, doamna Corina Creţu, a răbufnit acum câteva zile şi a confirmat tot ceea ce susţin şi eu, ca parlamentar, de aproape 2 ani de zile, anume că incompetenţa miniştrilor lui Dragnea ne costă miliarde de euro! Peste 800 de milioane de euro din banii gratuiţi de la UE deja s-au pierdut, iar pentru alte miliarde de euro care ar putea fi aduse în România, Guvernul nici măcar nu a scris proiectele! Normal. Ei se luptă cu state paralele şi alte invenții năstruşnice, iar problemele românilor sunt pe ultimul loc!” a declarat Ioan Bălan.

Deputatul a amintit declaraţiile Cornei Creţu care a spus că nu mai acceptă insultele din partea Guvernului României faţă de munca pe care o face şi că şi Guvernul Dăncilă este la fel de incompetent ca şi guvernele Tudose şi Grindeanu.

„Mai precis, domnia sa confirmă că sub guvernarea PSD – ALDE nici măcar proiecte nu s-au scris, nici cereri de finanţare nu s-au trimis la Bruxelles şi nu mai există nicio îndoială că România va pierde miliarde de euro din banii pe care îi are alocaţi. Cauza: prostia ori incompetenţa Guvernului sau amândouă la un loc” a adăugat Bălan.

În ceea ce priveşte cea mai mare durere a cetăţenilor din Moldova şi Bucovina, adică realizarea celor două autostrăzi, deputatul sucevean consideră că şi în acest caz Corina Creţu a mai spus un adevăr: „Pentru Târgu Mureş – Iaşi, în primul rând, este o prioritate a Comisiei Europene… Avem nevoie de a completa proiectele de infrastructură care conectează Europa, mai ales Republica Moldova… Avem bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructură, dar nu avem proiecte”.

„Aşadar, pentru autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni sau pentru autostrada Siret – Suceava – Bucureşti există bani nerambursabili, însă avem dovada cea mai clară că Guvernul chiar nu vrea să facă aceste proiecte, pentru că nici proiectele nu le-a făcut! Pe de altă parte, pentru a ascunde falimentul guvernării, Liviu Dragnea păcăleşte populaţia că va construi autostrăzi, în parteneriat public-privat, adică din bani de la buget, după care va pune taxă pe autostrăzi! Cât de cinic, cât de arogant şi cât de rău-voitor poate să fie ca să dea cu piciorul la miliarde de euro gratuiţi din care s-ar putea construi infrastructură şi să propună românilor să facă o chetă pentru acestea?” a întrebat Bălan.

El consideră că se impune ca Guvernul Dragnea 3 să plece imediat.

„Orice zi în plus cu guvernele lui Dragnea ne aduce numai prejudicii. Domnul Valentin Popa a făcut un gest de minimă decenţă şi şi-a dat demisia de la conducerea Educaţiei. Grav este că a lăsat soarta educaţiei chiar pe mâna doamnei Rovana Plumb, cea care se face vinovată pentru dezastrul total al absorbţiei fondurilor europene. Pe româneşte, educaţia a căzut din lac, în puţ” a spus Bălan.

El susţine că afirmaţiile Corinei Creţu sunt afirmaţiile Comisiei Europene.

„Din păcate, aşa este văzută România în trista epocă a guvernării PSD – ALDE, ca o ţară care îşi bate şi gazează cetăţenii care protestează faţă de guvern şi ca o ţară săracă, al cărui guvern arogant şi incompetent dă cu piciorul banilor gratuiţi!

Cred cu toată puterea că este momentul ca tot guvernul să plece acasă! Este bine că şi în PSD se găsesc tot mai mulţi oameni de bună-credinţă, care nu mai rabdă falimentul în care împinge Dragnea întreaga ţară” a conchis Ioan Bălan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: