Fotbal judeţean

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, va da startul Cupei Satului la nivelul judeţului Suceava

Federaţia Română de Fotbal a lansat în această toamnă Cupa Satelor. Organizată în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investițiilor Rurale, competiţia este dedicată copiilor sub 13 ani din satele şi comunele României.

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Suceava s-a înscris în competiţie cu un număr record de echipe, 61, judeţul nostru fiind fruntaş la acest capitol.

„Din ce ştiu eu, în momentul lansării oficiale a Cupei Satelor, judeţul Suceava ocupa primul loc ca număr de echipe înscrise. Pe această cale, vreau să le mulţumesc profesorilor de sport şi domnilor primari din judeţ pentru receptivitate” a declarat preşedintele AJF Suceava, Ciprian Anton.

Cele 61 de echipe participante vor fi împărţite în şase grupe zonale.

Primul turneu local va avea loc sâmbătă, pe un teren ce va fi amenajat pe imaşul din Ipoteşti şi va aduna la start reprezentantele localităţilor Adâncata, Ipoteşti, Vereşti, Gulia, Bosanci, Fântânele, Dumbrăveni şi Udeşti, prima clasată urmând să se califice la faza judeţeană.

Fluierul de start al fazei locale a Cupei Satelor va fi dat chiar de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care va fi prezent sâmbătă, la Suceava, împreună cu directorul de dezvoltare al FRF, Ciprian Paraschiv, şi cu 12 președinți de AJF-uri din ţară.

„Sunt foarte bucuros că viziunea noastră strategică privind dezvoltarea fotbalului în mediul rural trece într-o noua etapă. După acţiunile de scouting din proiectele «Transformă Uliţa în Stadion» şi «Performanţa are Viitor», propunem un format competiţional atractiv prin Cupa Satelor. Astfel, am convingerea că vom regăsi peste ani jucători ai echipei naţionale care să mărturisească mândri că au început fotbalul în Cupa Satelor!” a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

La prima ediţie a Cupei Satelor s-au înscris peste 10.000 de copii cu vârsta sub 13 ani din satele şi comunele României.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: