APIA face plăţi în avans pentru fermierii care au depus cereri în primăvară

> Potrivit lui Eugen Mogoş, directorul executiv al APIA Suceava, în judeţ s-au adunat 47.532 de cereri, pentru o suprafaţă de 201.547,65 ha, la un hectar în acest an acordându-se, în total, 102,5 euro

 Începând cu 16 octombrie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat campania de plăţi în avans pentru fermierii care au depus cereri unice de plată în anul 2018.

Eugen Mogoş, director executiv al APIA Suceava, informează că, până pe 30 noiembrie, se pot efectua plăţi în avans de până la 70% în cazul plăţilor directe şi de 85% în cel al sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale.

În judeţul nostru au depus cereri unice de plată 47.532 de fermieri, pentru o suprafaţă de 201.547,65 ha. Plăţile se efectuează în ordinea finalizării etapelor procedurale de analizare a dosarelor, la cursul de 4,6638 de lei pentru un euro, valoare stabilită de Banca Centrală Europeană pe 28 septembrie 2018, în cazul sprijinului finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), precum şi la cursul de 4,6585 de lei pentru un euro, în cazul finanţării din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

„Au fost excluse dosarele selectate la controalele clasic şi prin teledetecţie” a precizat directorul executiv Eugen Mogoş.

De asemenea, cu încadrarea în procentul maxim prevăzut de reglementările europene în vigoare, avansuri primesc beneficiarii plăţii redistributive; ai plăţii practicilor agricole benefice pentru climă şi mediu; ai plăţii pentru tinerii fermieri; ai sprijinului cuplat pentru ovine şi sprijinului cuplat pentru caprine.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI