Organizată de Centrul de Limbi şi Culturi Străine „Synergia linguarum” din cadrul USV

Nouă sesiune de înscrieri la cursurile de limbi străine

Centrul de Limbi şi Culturi Străine „Synergia linguarum” (CLCSSL), afiliat Departamentului de Limbi şi Literaturi Străine al Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, organizează o nouă sesiune de înscrieri pentru cursurile de limbi străine.

Potrivit reprezentanţilor USV, înscrierile la cursurile de limbi străine pentru anul academic 2018 – 2019 se desfăşoară în perioada 15 octombrie – 20 decembrie a.c., în intervalul orar 16-18, de luni până vineri (cu excepţia zilei de 30 noiembrie), în holul de la intrarea în corpul A, într-un spaţiu amenajat lângă Decanatul FLSC.

Centrul de Limbi şi Culturi Străine „Synergia linguarum” organizează cursuri de obţinere certificat naţional de competenţă lingvistică pentru toate nivelurile (la limbile engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană, chineză, coreeană, japoneză, ucraineană, rusă, poloneză); cursuri de obţinere certificat internaţional de competenţă lingvistică la: engleză (Cambridge English Preliminary (PET), Cambridge English First Certificate (FCE), Cambridge English Advanced (CAE), Cambridge English Proficiency (CPE), International English Language Testing System (IELTS). Examenele se pot ţine în cadrul USV, după finalizarea modulului corespunzător tipului de certificat); germană: (Goethe-Zertifikat: toate nivelurile).

Sursa citată a precizat că înscrierile pentru cursurile de chineză şi coreeană se fac în corpul H, camera H105, la conf. dr. Alexandru Nedelea, desfăşurându-se în regim gratuit.

„Cu excepţia limbilor chineză şi coreeană, cursurile la toate limbile se vor desfăşura în perioada martie – iunie 2018 şi au ca format module de 50 de ore, cu 4 ore pe săptămână; formaţiile de studiu cuprind min. 15 şi max. 30 de cursanţi” a arătat sursa citată.

Valoarea taxei este de 500 lei pentru un modul integral de 50 de ore, cu specificarea că taxa se reduce la 300 lei pentru studenţii la programele de licenţă, masterat şi doctorat ale USV, precum şi pentru angajaţii USV (completare cerere şi anexare adeverinţă la formular de înscriere) şi la 400 lei pentru elevi, pentru studenţii la programele de licenţă, masterat şi doctorat ale altor universităţi, pentru membrii fundaţiei Alumni USV, precum şi pentru şomeri (completare cerere şi anexare adeverinţă la formular de înscriere).

Centrul de Limbi şi Culturi Străine „Synergia linguarum” a precizat că pentru copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani, formularul de înscriere va fi completat de unul dintre părinţi, iar la acesta se va ataşa o copie xerox a certificatului de naştere. Cursanţii din această categorie vor beneficia de reducerea aplicată în cazul elevilor, mai precis de 100 de lei (pe baza unei adeverinţe eliberate de secretariatul şcolii).

În perioada martie – august 2018, CLCSSL efectuează, pentru persoane interesate şi care nu au urmat cursurile organizate în cadrul centrului, testarea competenţelor lingvistice la limbile menţionate mai sus, cu eliberarea unui atestat de cunoaştere a limbii. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: