Transportul judeţean public de persoane va fi monitorizat GPS

> Seredenciuc: Se va verifica respectarea traseului şi orarului > Vom evita tranzitarea municipiului Suceava de curse judeţene

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Viorel Seredenciuc, a declarat, vineri, pentru News Bucovina, că transportul judeţean public de persoane va fi monitorizat GPS pentru că principalele reclamaţii ale călătorilor vizează neefectuarea traseelor complete şi că se piratează şi transportul public local din municipiul Suceava.

Seredenciuc a explicat că în judeţul Suceava sunt, în prezent, în baza unei hotărâri de Consiliu Judeţean din 2013, un număr de 170 de trasee de transport public judeţean, iar actualul program de transport judeţean expiră în iunie 2019.

El a spus că va trebui aprobat până atunci un nou program judeţean de transport şi că în acest sens a fost scoasă la licitaţie efectuarea unui studiu de trafic care să stabilească necesarul de trasee şi de curse.

Ulterior, operatorii urmează să participe la o licitaţie organizată de autoritatea naţională de reglementare, mai apoi urmând a fi şi atestaţi de Autoritatea Rutieră Română.

„Consiliul Judeţean, deşi aprobă programul de transport, are atribuţii limitate”, a spus vicepreşedintele CJ Suceava.

El a arătat că angajaţi ai CJ Suceava, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei ori ai ITRSC, au iniţiat acţiuni de verificare şi control în trafic ale acestor transportatori şi că urmează să iniţieze o nouă acţiune de acest fel în perioada 15-31 octombrie.

Seredenciuc a spus că pentru următorul program judeţean de transport, CJ Suceava îşi propune să aibă o posibilitate de verificare mult mai aplicată şi că va propune ca în caietul de sarcini să fie prevăzută dotarea cu GPS a autovehiculelor şi realizarea unui dispecerat de monitorizare, pentru ca acestea să fie identificate în traseu.

El a arătat că principala reclamaţie din partea călătorilor este că nu se efectuează traseele complete, iar în municipiul Suceava se piratează transportul public local, pentru că operatorii parcurg, în special, traseele din municipiu.

Seredenciuc a menţionat că prin acest sistem se va verifica şi respectarea traseului, dar şi a orarului.

Mai mult, vicepreşedintele CJ Suceava a spus că în noul program de transport se va evita cât mai mult tranzitarea municipiului Suceava cu curse judeţene şi că vor fi acceptate doar cele care au Suceava ca destinaţie finală.

Noul program de transport urmează să intre în vigoare de la mijlocul anului viitor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: