În cadrul unui proiect al MEN

Peste 3.000 de preşcolari suceveni şi aproximativ 13.700 de elevi din clasele II – VIII beneficiază în acest an şcolar de pachete de rechizite şi ghiozdane

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Cezar Anuţei, a declarat, joi, că un număr 3073 de preşcolari din judeţul Suceava vor beneficia de pachete cu rechizite, iar alţi 13 637 de elevi din clasele II-VIII vor primi ghiozdane tip rucsac, în cadrul unui proiect derulat de MEN.

El a spus că beneficiarii acestui program studiază în unităţi şcolare de stat, din învăţământul primar şi gimnazial, la cursuri de zi, şi se află în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50 la sută din salariul de bază minim brut pe ţară.

Anuţei a spus că din totalul elevilor care beneficiază de ghiozdane, 5729 învaţă în clasele II-IV, 5793 sunt în clasele V-VII, iar 2115 urmează cursurile clasei a VIII-a.

Conform unui comunicat de presă al MEN, la nivel naţional, peste 360.000 de preşcolari şi elevi din clasele II – VIII beneficiază în anul şcolar 2018-2019 de pachete de rechizite şi ghiozdane, iar dintre aceştia, 308.611 elevi vor primi ghiozdane.

 „Elevii din grupul-ţintă au devenit eligibili în proiect după ce au solicitat, la începutul anului şcolar, sprijinul acordat în cadrul programului naţional desfăşurat anual în baza Legii 126/2004 şi a ordinului de ministru nr. 4385/2012.

În plus, 51.539 de preşcolari vor primi rechizite şcolare. Aceştia sunt beneficiarii tichetelor sociale acordate conform Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate”, se arată în comunicatul de presă.

 Sursa citată menţionează că proiectul „Rechizite pentru preşcolari şi elevi – şanse egale la educaţie” are ca scop prevenirea abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii, facilitând accesul egal şi participarea la învăţământul obligatoriu a preşcolarilor şi elevilor proveniţi din familiile cele mai defavorizate, prin acordarea de materiale şcolare.

MEN precizează că pachetele cu rechizite şi ghiozdanele vor fi distribuite prin intermediul inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti către unităţile de învăţământ, care vor repartiza mai departe materialele şcolare către elevii şi preşcolarii din grupul-ţintă.

 „Ministerul Educaţiei Naţionale este beneficiar al proiectului «Rechizite pentru preşcolari şi elevi – şanse egale la educaţie», implementat în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate POAD/220/1/3/ – Precaritate materială de bază, bugetul total al proiectului fiind de 17.314.571,40 lei”, se mai precizează în comunicatul de presă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: