Numeroşi pomicultori sunt prezenţi la Târgul Mărului din Fălticeni

> „Ajută Fălticeniul, cumpără produse locale!” este îndemnul producătorilor din zonă

 Numeroşi pomicultori sunt prezenţi la Târgul Mărului din Fălticeni, care s-a deschis sâmbătă dimineaţa, iar prin mai multe mesaje aceştia îndeamnă la achiziţionarea produselor locale pentru sprijinirea zonei.

Majoritatea pomicultorilor prezenţi aveau o gamă diversă de soiuri de mere, toate fiind vândute la preţul de 2 lei/kg, în cazul achiziţiei de cantităţi mici, dar se negociază preţul pentru cantităţi mari.

În târg, pe lângă producătorii de mere, care sunt majoritari, sunt expuse şi preparate din carne, preparate din lapte, dar sunt şi produse de patiserie sau de brutărie.

Totodată, sunt prezenţi şi apicultori care vând diverse tipuri de miere, dar sunt şi producători de gemuri, zacuscă sau murături.

Într-o altă secţiune a târgului sunt de vânzare puieţi de pomi fructiferi şi se fac şi demonstraţii cu maşini necesare în pomicultură.

Totodată, în cadrul târgului sunt prezentate spre vânzare şi produse ale meşteşugarilor.

De menţionat este că în acest an, Staţiunea de Cercetări Pomicole Fălticeni, acum Centrul de Dezvoltare „Gheorghe Lazăr”, expune mai multe tipuri de mere din producţia proprie, dar sub sigla Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Iaşi, după ce la începutul acestui an aceasta a fuzionat cu staţiunea ieşeană.(T.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: