Mesaje preventive şi la trecerile pentru pietoni din Marginea, într-un proiect de prevenire a accidentelor rutiere

> Elevii au comemorat cele 62 de persoane care au murit în accidente rutiere în acest an în judeţ şi au participat la mai multe acţiuni preventive

 Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Marginea şi ai Postului de Poliţie Marginea au iniţiat un amplu proiect de prevenire a accidentelor rutiere, în special cu implicarea elevilor.

Astfel, odată cu începerea anului şcolar, timp de o lună, poliţistul coordonator al activităţilor preventive, dar şi colegii din cadrul secţiei şi postului de poliţie Marginea au organizat acţiuni inedite care să îi responsabilizeze pe tineri.

Astfel, la Şcoala Generală nr. 2 Marginea, poliţiştii au organizat un concurs cu chestionare cu tematică rutieră, iar elevi selecţionaţi din toate clasele şcolii au participat individual şi pe echipe la concurs, cu toţii primind materiale preventive, agende personalizate şi elemente de birotică.

La aceeaşi şcoală, poliţiştii şi elevii coordonaţi de directoarea Daniela Cristina Casandra au comemorat victimele accidentelor rutiere, iar în curtea şcolii elevii şi poliţiştii au stilizat, din candele aprinse, numărul 62, al persoanelor decedate de la începutul anului în accidente rutiere pe raza judeţului Suceava.

Toţi elevii participanţi la activităţi au primit pachete cadou puse la dispoziţie de Selgros Suceava, partener al IPJ Suceava în organizarea de activităţi preventive.

Împreună cu Alecs Group şi Alecsa Constantin au fost continuate acţiunile şi la grădiniţe, unde au fost derulate activităţi cu cei din ciclul preşcolar, iar trecerile de pietoni din zona unităţilor de învăţământ au fost inscripţionate cu mesaje preventive atât pentru micuţi, cât şi pentru părinţi.

Şi la Liceul Tehnologic Vasile Gherasim din Marginea au fost derulate activităţi de impact. Cei din clasele mari au primit recomandări privind conducerea bicicletelor şi mopedelor pe drumurile publice, iar cei din clasele mici au constituit patrule şcolare şi i-au ajutat pe poliţişti să dirijeze circulaţia în zona trecerii de pietoni care a fost inscripţionată cu mesaje preventive. Micii poliţişti au primit veste reflectorizante şi calitatea de poliţist junior.

Peste 500 de copii de toate vârstele, de la unităţile de învăţământ de pe raza comunei, au beneficiat de activităţile preventive interactive organizate de poliţişti şi au înţeles mai bine, prin implicare directă, necesitatea respectării normelor rutiere şi adoptării unui comportament preventiv.

Astfel de instrumente de intervenţie preventivă – concursuri, jocuri, acţiuni interactive – reprezintă canale mult mai eficiente de comunicare cu tinerii care înţeleg mult mai bine utilitatea respectării unor norme minime de siguranţă.

Şi în perioada următoare, poliţiştii din Marginea împreună cu Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava vor derula activităţi preventive axate pe diverse segmente infracţionale, în lunile octombrie şi noiembrie urmând a fi abordată cu prioritate problematica furturilor din societăţi comerciale, precizează Poliţia Judeţeană Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: