Mai multe transporturi ilegale de lemn de foc depistate în zona Marginea, în câteva ore

 Poliţiştii din Marginea au depistat în doar câteva ore mai multe transporturi ilegale de lemn în zona de competenţă.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, având în vedere faptul că se apropie sezonul rece, şi în această perioadă se intensifică activităţile de transport şi comercializare a materialului lemnos pentru foc, poliţiştii din Marginea au organizat o acţiune pentru identificarea celor care transportă lemn cu încălcarea legislaţiei în vigoare.

Astfel, în doar câteva ore poliţiştii au identificat mai multe transporturi ilegale, au confiscat materialul lemnos şi au aplicat sancţiuni contravenţionale.

Poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor să nu permită accesul în curţi a unor persoane care doresc să le comercializeze lemn de foc în astfel de condiţii, dar şi cu privire la faptul că această marfă poate fi de calitate îndoielnică sau poate proveni din furturi sau din alte surse ilicite.

Astfel, vineri dimineaţa o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control, pe DN 17A, din comuna Marginea, autoutilitara condusă de un bărbat de 51 de ani din comuna Suceviţa, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, în urma inventarierii stabilindu-se faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 0,96 m.c. cherestea de esenţă răşinoase.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 641 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Ulterior, după-amiază, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A, din comuna Marginea, autoutilitara condusă de un bărbat de 39 de ani din comuna Suceviţa, care transporta material lemnos.

Întrucât existau neconcordanţe între cantitatea de materialul lemnos transportată şi cea din avizul de însoţire prezentat de conducătorul auto, poliţiştii au solicitat sprijinul specialiştilor silvici, în urma inventarierii stabilindu-se faptul că acesta transporta cantitatea de 3,20 m.c. lemn de foc din specia fag şi nu 2,00 m.c., conform documentelor.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în plus, respectiv 1,20 m.c. lemn de foc, în valoare de 165 de lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

La scurt timp, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 2E, din comuna Horodnic de Sus, autoutilitara condusă de un localnic de 38 de ani care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, în urma inventarierii stabilindu-se faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 0,75 m.c. cherestea de esenţă răşinoase.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 501 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: