Excelenţa Sa ambasadorul SUA în România în vizită la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”

Ambasadorul SUA la Bucureşti, domnul Hans Klemm, a vizitat, în data de 12 octombrie, Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. Excelenţa Sa a afirmat că este primul liceu militar din România pe care îl vizitează.

În cadrul acestei vizite a avut loc o prezentare a istoricului colegiului şi o trecere în revistă a performanţelor şi realizărilor elevilor ştefanişti. Întâlnirea a continuat cu vizitarea spaţiilor şi facilităţilor de pregătire, galeriei comandanţilor, capelei, sălii de lectură a bibliotecii şi sălii de tradiţii a colegiului.

La final, Excelenţa Sa, domnul Hans Klemm, s-a întâlnit cu elevii, profesorii şi instructorii militari din colegiu. Cu acest prilej, Excelenţa Sa le-a vorbit elevilor câmpulungeni despre cooperarea militară dintre SUA şi România şi priorităţile Parteneriatului Strategic. Elevii ştefanişti s-au arătat interesaţi să afle detalii despre experienţa de diplomat a domnului ambasador.

În discursul său, domnul ambasador Hans Klemm i-a încurajat pe elevii militari câmpulungeni să îşi urmeze visurile de a accede în cariera militară şi i-a îndemnat să urmeze exemplul lui Andrei-Alexandru Savin din promoţia 2018, care a fost admis la United States Air Force Military Academy, Colorado Springs. De asemenea, şi-a exprimat convingerea că şi cei trei elevi câmpulungeni care susţin deja probe de admitere pentru academiile din SUA vor avea acelaşi succes. (GEORGIANA LUPU; Foto: LAURENŢIU SBIERA)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: