Rugbi, Divizia Naţională

CSM Suceava s-a impus în derbiul cu RC Gura Humorului

> Într-un meci din etapa a V-a a grupei centru-nord, CSM Suceava – RC Gura Humorului 28-0

 Stadionul „Unirea” din Suceava a găzduit, la finele săptămânii trecute, un adevărat festival rugbistic care a cuprins două meciuri deosebit de interesante. În primul dintre ele s-au întâlnit echipele CSM Suceava şi RC Gura Humorului în cadrul etapei a V-a a grupei centru-nord a Diviziei Naţionale, iar în cel de-al doilea formaţiile de old-boys reprezentând cele două oraşe sucevene.

Vremea splendidă şi programul atractiv şi promiţător a făcut în aşa fel încât tribunele stadionului „Unirea” să fie foarte animate. Şi în teren lucrurile au stat la fel, mai ales că jucătorii celor două grupări, CSM Suceava şi RC Gura Humorului, se cunoşteau foarte bine, mare parte dintre ei fiind foşti colegi.

După o primă ratare a unei lovituri de pedeapsă executate de fundaşul gazdelor, Duşakovschi, elevii antrenorului Marius Colţuneac, un pic mai experimentaţi decât adversarii lor, au reuşit să deschidă scorul în urma unei acţiuni colective prin veteranul Nichiforiuc. Duşakovschi a transformat eseul şi scorul a devenit 7-0 în favoarea celor de la CSM Suceava.

Tot sucevenii au continuat să fie mai activi şi mai inspiraţi, iar în urma unei erori a apărării humorene, Florea a culcat din nou balonul în terenul lor de ţintă. Duşakovschi a transformat şi scorul a devenit 14-0.

După pauză, la rampă a ieşit fundaşul celor de la CSM Suceava, Duşakovschi, care a reuşit două superbe eseuri, ambele transformate tot de el. Scorul final al partidei dintre CSM Suceava şi RC Gura Humorului a fost 28-0, gazdele luând şi punctul bonus ofensiv.

Mai emoţionant şi, bineînţeles, un pic mai lejer, a fost meciul de old-boys, care a adus în faţa iubitorilor de rugbi din Suceava foste glorii ale jocului cu balonul oval din Suceava şi Gura Humorului. A fost un adevărat spectacol sportiv, rugbiul sucevean demonstrând încă o dată că reprezintă o mare familie. Festivalul rugbistic s-a încheiat cu repriza a treia, cea de socializare, parte care a pecetluit prietenia şi a întărit legăturile calde din inimile rugbiştilor suceveni. (Foto: ADRIAN POPOVICI)

Rezultate consemnate în etapa a V-a:

CSM Suceava – RC Gura Humorului              28-0

CSM Sibiu – Ştiinţa Petroşani                         20-97

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: