Târg de joburi pentru absolvenţi

> În evidenţele AJOFM sunt peste 600 de absolvenţi, însă aşteptate la târg sunt toate persoanele interesate, indiferent de nivelul de educaţie şi de anul terminării studiilor > Anul trecut, nu mai puţin de 116 firme sucevene au venit la Bursă, iar cei aflaţi în căutarea unui serviciu au putut alege din 900 de locuri de muncă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava organizează vineri, 20 octombrie, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. În reşedinţa de judeţ, acţiunea are loc la Iulius Mall, la parter, în zona liftului panoramic, începând cu ora 10, la manifestare fiind aşteptaţi să participe candidaţi cu diverse calificări şi experienţe profesionale. Evenimentul se desfăşoară, simultan, şi la sediile punctelor de lucru ale AJOFM din Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc, precum şi la Casa Germană din Rădăuţi, agenţilor economici oferindu-li-se posibilitatea să angajeze tineri ai promoţiei 2018, dar nu numai. Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM, Anca Capverde, până acum s-a confirmat prezenţa a aproape 20 angajatori, în bazele de date ale AJOFM fiind înscrişi aproximativ 600 de absolvenţi. Manifestarea este deschisă tuturor persoanele interesate de un loc de muncă, indiferent de nivelul de educaţie şi de anul absolvirii studiilor. „Cei interesaţi vor lua parte la interviuri fără a mai trece prin proba cv-ului. Deşi este intitulată «a absolvenţilor», la bursă pot participa toate persoanele fără loc de muncă sau care vor să-şi schimbe serviciul, indiferent de vârstă sau de calificare” a precizat Anca Capverde, precizând că, spre exemplu, căutare au inginerii, kinetoterapeuţii şi maseurii, precum şi absolvenţii de şcoli profesionale.

Candidaţii pentru slujbele vacante oferite la bursă vor primi suport şi orientare pentru a se prezenta la interviu, precum şi iniţiere în instrumente şi tehnici aplicate de căutare a unui loc de muncă. Alături de ofertele de pe plan local, persoanele interesate vor putea solicita consiliere pentru locuri vacante în străinătate, mediate prin reţeaua EURES a serviciilor publice din Europa.

În octombrie 2017, nu mai puţin de 116 firme din judeţ au avut standuri la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Cei mai mulţi angajatori prezenţi cu oferte de posturi vacante au provenit din Suceava, respectiv 41, după care au urmat cei din Câmpulung Moldovenesc (32), Fălticeni (23) şi Rădăuţi (20). Persoanele aflate în căutarea unui job au putut alege din 900 de locuri de muncă oferite.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI