Împrumut de 10 milioane de lei pentru încălzirea apartamentelor sucevenilor

> „Nu este o sumă atât de mare încât să dea peste cap din punct de vedere financiar Primăria Municipiului Suceava” a declarat primarul Ion Lungu, menţionând că nu exista altă variantă > Dacă în anul 2016 de la bugetul local s-au plătit subvenţii de 5 milioane de euro, în 2017 ele au scăzut la 4,4 milioane de euro, însă doar după ce în sarcina populaţiei s-a pus 75% din diferenţa dintre tarife

Primăria Municipiului Suceava va contracta un credit de trezorerie pentru subvenţionarea energiei termice livrate de Bioenergy în sezonul rece 2018-2019. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, după ce, în cursul acestei săptămâni, în Monitorul Oficial al României a fost publicată ordonanţa de guvern care face posibilă această facilitate pentru localităţile cu sisteme centralizate de termoficare.

„Având în vedere că Guvernul dă posibilitatea să se ia credite direct de la Trezorerie pentru termoficare, respectiv pentru asigurarea încălzirii în oraşele mari, voi propune luarea unui asemenea credit” a declarat şeful administrativului municipal, un proiect de hotărâre în acest sens urmând a fi pus pe masa consilierilor locali în şedinţa extraordinară de luni a deliberativului. Valoarea creditului se ridică la 10 milioane de lei, Ion Lungu considerându-l unul avantajos, dată fiind dobânda mică, în condiţiile în care nu se mai organizează licitaţie pentru desemnarea unei unităţi bancare creditoare. „Acest credit, angajat pe 5 ani de zile, însemnă 500.000 de lei pe trimestru, care nu este o sumă atât de mare încât să dea peste cap din punct de vedere financiar Primăria Municipiului Suceava. Nu aveam altă variantă, de aceea vreau să cred că acesta va fi aprobat, astfel încât să avem asigurată încălzirea în iarnă” a punctat primarul de Suceava.

Tot luni ar trebui să fie aprobată şi creşterea tarifului agentului termic livrat de Bioenergy, de la 116 lei/gigacalorie, la 196,6 lei/gigacalorie, situaţie în care se va reveni la subvenţionarea termoficării din vistieria municipală. Astfel, dacă în anul 2016 de la bugetul local s-au plătit subvenţii de 5 milioane de euro, în 2017 acestea au scăzut la 4,4 milioane de euro, diminuare înregistrată doar după ce în sarcina populaţiei s-a pus 75% din diferenţa dintre tarifele la agentul termic. În anul în curs, doar la vechile tarife, achitate din puşculiţa comună, cu titlu de diferenţe, erau estimate a fi circa 3 milioane de euro.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI