Amenzi de 10.000 lei date pe linie silvică

La mijlocul săptămânii, mai exact pe parcursul zilei de miercuri, lucrători din cadrul Serviciilor de Investigare a Criminalităţii Economice, Ordine Publică şi Rutieră Suceava, în cooperare cu specialişti ai Gărzii Forestiere Suceava, au desfăşurat o amplă acţiune de verificare a unor agenţi economici din judeţ, care desfăşoară activităţi în domeniul exploatării, transportului, debitării şi comercializării de material lemnos. Nu doar operatorii economici de profil au fost luaţi în colimator, controale fiind făcute de oamenii legii şi în traficul rutier, fiind verificate nu mai puţin de 35 de autoutilitare ce transportau material lemnos. Poliţiştii au constatat două infracţiuni şi au aplicat opt sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 10.000 lei. De asemenea, după cum am aflat de la Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, s-au confiscat 6,28 mc cherestea răşinoase şi 5,15 mc lemn de foc de esenţă fag.

Transport de lemn ilegal confiscat pe DN 2

Un alt transport ilegal de material lemnos a fost depistat de poliţişti în ziua următoare. Joi, în jurul orei 17, o patrulă din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DN 2, pe raza comunei Vadu Moldovei, ansamblul rutier format din cap tractor şi semiremorcă condus de un localnic în vârstă de 42 de ani, care transporta material lemnos. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că societatea comercială a transportat în plus faţă de datele înscrise în avizul de însoţire prezentat pentru control de conducătorul auto peste 9 mc de cherestea de esenţă răşinoase. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a operatorului economic, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea mărfii, în valoare de 6.259 lei, ce a fost predată în custodie Ocolul Silvic Râşca.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: