Investitori prezenţi la Expo Real München, interesaţi de investiţii în judeţul Suceava

> Preşedintele Consiliului Judeţean a avut întâlniri cu reprezentanţi ai unor firme din Germania, Anglia, Austria, Elveţia, Cehia, Polonia sau Serbia > Un grup de oameni de afaceri bavarezi urmează să vină săptămâna viitoare la Suceava

Delegaţia condusă de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut discuţii şi întâlniri cu potenţiali investitori atât la standul judeţului Suceava din pavilionul României organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, dar şi la standurile altor ţări.

Potrivit lui Gheorghe Flutur, discuţiile s-au axat pe oportunităţile de investiţii în judeţul nostru, în special pe infrastructură, parcurile industriale Bucovina 1 şi Siret, sănătate, aeroport, turism şi agrement.

Pe parcursul târgului, preşedintele CJ Flutur a avut întâlniri, la standurile ţărilor respective, cu reprezentanţi ai unor firme şi regiuni din landuri din Germania, dar şi din Anglia, Austria, Elveţia, Cehia, Polonia, Serbia, Ucraina, de asemenea cu specialişti în finanţe şi ai Băncii Mondiale, prezentând cu precădere posibilitatea de dezvoltare a parcurilor industriale, investiţii în sănătate, dar şi la aeroport.

Flutur a avut întâlniri, inclusiv discuţii concrete privind construcţia spitalului de pediatrie din Suceava, dar şi despre parteneriate pentru îngrijiri paliative, precum şi privind posibilitatea de dezvoltare a aeroportului Suceava, inclusiv realizarea de contacte în vederea unor întâlniri cu companii aeriene.

În ceea ce priveşte turismul, interesul potenţialilor investitori s-a arătat crescut pentru investiţii în turismul balnear, la Vatra Dornei şi Cacica, dar şi pentru staţiunile Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului.

O primă oportunitate de investiţii ar fi posibilă la Vatra Dornei, a arătat preşedintele CJ, care a menţionat că pe partea de agrement s-a discutat despre dezvoltarea domeniului schiabil în Giumalău, dar şi despre realizarea unei pârtii artificiale la Gura Humorului, care să fie folosită vara.

În cadrul târgului, Gheorghe Flutur a purtat discuţii şi pe pregătirea forţei de muncă, iar cu mediul de afaceri bavarez acestea vor fi aprofundate săptămâna viitoare, la Suceava, când un grup de oameni de afaceri din Bavaria va veni în zonă pentru a identifica oportunităţi de investiţii.

Flutur a mai spus că s-a discutat la acest târg despre clustere şi inovaţie, fiind organizată pentru prima dată o prezentare de start-up-uri pe opt domenii, între care IT şi finanţe.

„Ne-au contactat şi oameni de afaceri suceveni din Anglia şi Germania care au venit în mod special la standul Sucevei, aflând despre participarea noastră în urma promovării acestei participări inclusiv la Luna diasporei” a precizat Flutur.

El a menţionat că, graţie sprijinului directorului Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane, Sebastian Metz, la a treia participare a Sucevei la târgul Expo Real încep să se arate rezultatele şi că investitorii sunt interesaţi de această zonă.

Reamintim că Expo Real din München este un târg internaţional pentru bunuri imobiliare şi investiţii care se desfăşoară anual din 1998. Astfel, mai mult de 2.000 de expozanţi din peste 30 de ţări se prezintă la Expo Real München, având peste 42.000 de vizitatori din peste 70 de ţări. Târgul este organizat pe 64.000 mp, în şase hale.

Pe parcursul ediţiei din acest an a târgului s-au organizat peste 80 de simpozioane, unde peste 400 de vorbitori şi specialişti din 23 de ţări au prezentat tendinţele actuale în diverse domenii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: