Primarul Ion Lungu este pregătit să înceapă investiţiile pentru amenajarea ca zonă de agrement a parcului Şipote

… dar aşteaptă ca Ministerul Mediului să emită normele metodologice pentru ca această pădure să poată trece în proprietatea municipiului

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că va participa, joi şi vineri, la Oradea, la şedinţa Asociaţiei Municipiilor din România, unde una din teme va fi o solicitare pentru ca Ministerul Mediului să elaboreze mai repede normele metodologice pentru aplicarea legii prin care pădurile-parc pot trece în proprietatea autorităţilor locale.

Lungu a spus că acum se rezervă fonduri şi se pregăteşte documentaţia pentru începerea investiţiilor prevăzute pentru amenajarea parcului Şipote.

„Nu putem face studiu de fezabilitate şi indicatori tehnico-economici atât timp cât nu suntem proprietari, dar ne pregătim. Punem în buget, la rectificarea din luna octombrie, suma de 160.000 de lei, să fim pregătiţi, în măsura în care se vor aproba normele metodologice să putem demara de urgenţă studiul de fezabilitate, partea de consultanţă, indicatorii tehnico-economici” a spus primarul.

El a arătat că investiţiile constau în realizarea de alei pietonale, piste pentru biciclişti, crearea de trotuare, amenajarea de spaţii verzi, crearea de facilităţi pentru recreere pe terenuri amenajate *cum ar fi terase, terenuri pentru sport, locuri de joacă pentru copii, achiziţionarea de foişoare, grilaje, instalarea de grupuri sanitare, instalarea de Wi-Fi în toate spaţiile publice, instalarea de sisteme de supraveghere video a acestor spaţii, coşuri de gunoi, dar şi modernizarea străzilor care duc spre această zonă, precum şi realizarea unui sistem de irigaţii pentru gazon.

„Ne pregătim şi sperăm să putem determina Ministerul Mediului să emită cât mai repede aceste norme metodologice pentru a prelua pădurile parc” a spus Ion Lungu.

Municipiul Suceava va solicita să preia în administrare parcul Şipote şi păduricea Zamca pe care să le amenajeze ca zone de agrement. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: