Nicio firmă nu s-a arătat interesată de reabilitarea termică a sediului Primăriei Suceava

> Licitaţia este reprogramată pentru 31 octombrie, Ion Lungu, şeful municipalităţii, presupunând că reţinerea a fost cauzată de complexitatea lucrărilor, dar şi de lipsa forţei de muncă >„Nu văd o altă justificare, mai ales că este vorba despre o lucrare pe fonduri europene şi nu se pune problema că nu ar fi bani” a arătat edilul-şef

Primăria Municipiului Suceava va relua „de urgenţă” licitaţia pentru desemnarea firmei constructoare care va face lucrările privind creşterea eficienţei energetice a sediului instituţiei din Areni. Declaraţia aparţine primarului Ion Lungu şi a fost făcută după ce la licitaţia deja ţinută nu s-a arătat interesată nicio societate. Edilul-şef pune această reticenţă pe seama complexităţii intervenţiilor, dar şi a lipsei mâinii de muncă având calificarea necesară.

„Din păcate nu s-a prezentat nicio firmă la licitaţie. Vreo două firme s-au interesat, au cerut clarificări, dar la licitaţie nu participat niciuna, şi, ca atare, o reluăm pe 31 octombrie. Sigur, este o lucrare mai complexă şi nu văd o altă justificare, mai ales că este vorba despre o lucrare pe fonduri europene şi nu se pune problema că nu ar fi bani. Au mai fost licitaţii şi la Consiliul Judeţean; din ce am mai vorbit şi cu alţi primari din ţară, se constată o lipsă a forţei de muncă calificate” precizează Ion Lungu.

Contractul de finanţare a proiectului „Creşterea eficienţei energetice a clădirii Primăriei Municipiului Suceava”, cu fonduri disponibile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3, „Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon”, a fost semnat, în Suceava, de viceprimarul Lucian Harşovchi şi Vasile Asandei, directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est. Valoarea proiectului este de 7,53 de milioane de lei, cu o participare de 150.000 de lei a bugetului local sucevean, reprezentând 2% din total, durata de realizare fiind de 24 de luni. Printre principalele intervenţii care ar urma să se desfăşoare la clădirea administrativă din Areni se numără îmbunătăţirea izolaţiei termice a anvelopei clădirii; reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor de preparare şi transport a agentului termic; utilizarea resurselor regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie termică pentru încălzire şi prepararea apei calde de consum; montarea unei pompe de căldură; demontarea caloriferelor şi înlocuirea cu ventilo-convectoare; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă; înlocuirea lifturilor şi a circuitelor electrice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: