Canotaj, Jocurile Olimpice de Tineret

Medalie de argint pentru Florin Arteni Fîntînaru de la CSM Suceava

> Împreună cu Alexandru Laurenţiu Danciu, a cucerit medalia de argint în proba de dublu rame

Ziua a treia de întreceri la Jocurile Olimpice de Tineret a mai adus o medalie pentru delegaţia tricoloră. Reprezentanţii României în concursul masculin de canotaj, Florin Arteni Fîntînariu, de la CSM Suceava, şi Alexandru Laurenţiu Danciu, au cucerit medalia de argint în proba de dublu rame.

După patru runde preliminare, care au constat în calificări şi semifinale, cei doi români au reuşit să se califice în Finala A, unde au avut acces numai patru echipaje. Pe lângă România, s-au mai luptat pentru medalii Italia, Uzbekistan şi Argentina. Finala, ca şi celelalte curse, s-a desfăşurat pe distanţă scurtă, de 400 de metri, iar după o luptă extrem de strânsă, România a încheiat pe locul doi (1:30,65), fiind depăşită de Italia (1:30,40).

Florin Arteni Fîntînariu şi Alexandru Laurenţiu Danciu şi-au completat astfel palmaresul din acest an, care mai cuprinde un aur la mondialele de juniori, cu un titlu de vicecampioni olimpici de tineret.

Tot în concursul de canotaj, fetele de la dublu rame, Alina Maria Baleţchi şi Tabita Maftei, au cucerit medalia de bronz.

Florin Arteni Fântânariu este cel mai bun junior al secţiei de canotaj de la Clubul Sportiv Municipal Suceava. Aflat în primul an de juniori I, canotorul pregătit de antrenorul Ioan Despa s-a calificat la această competiţie după un an excelent, în care a reuşit să se evidenţieze mai ales la nivel internaţional în proba de dublu rame, unde a reuşit să câştige medalia de argint la Campionatul European de juniori ce a avut loc în Franţa, dar şi cea de aur la Campionatul Mondial de juniori din Cehia. Mai mult, Florin, originar din comuna Râşca, a reuşit să câştige patru titluri naţionale atât la simplu, cât şi la 4 rame şi o medalie de bronz la ergometru în proba de patru.

„Mă bucur mult pentru Florin Arteni Fântânariu şi-l felicit pentru medalia cucerită. Cu această competiţie se încheie un sezon foarte lung şi obositor, cu peste 12 luni de cantonament continuu, dar unul plin de satisfacţii prin rezultatele obţinute”, a explicat antrenorul Ioan Despa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: