Ion Lungu spune că se va ajunge şi la momentul reducerilor de personal din Primărie

> Nu vreau să fac panică, dar vom ajunge şi acest moment; Primăria poate funcţiona cu jumătate din personal

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că digitalizarea activităţii Primăriei Suceava ar putea duce la reduceri de personal şi că o eventuală reducere a numărului de angajaţi ar putea fi efectuată în administraţie la nivel naţional.

„Nu vreau să fac panică, dar vom ajunge la acest moment, pentru că, am spus-o foarte clar, iar salariaţii din Primărie ştiu. Prin reducere la absurd, dacă mâine dimineaţa se privatizează, Primăria poate funcţiona cu jumătate de personal” a spus Ion Lungu.

Primarul şi-a amintit o asemenea situaţie de pe vremea când era director la Ambro SA.

„Eu am trăit aceste zile când eram la Ambro. «Nu se poate, nu se poate», dar de la 1.300 de angajaţi, a doua zi am funcţionat cu 700 şi am mers foarte bine” a spus primarul.

El a arătat că digitalizarea este o componentă ce va contribui la reduceri de personal.

„Asta este realitatea. Eu am respectat legea. Se ştie că noi avem 90 de posturi vacante, nu mă grăbesc să le ocup” a spus Lungu, menţionând că mai sunt situaţii când se eliberează unele posturi, dar că nu se grăbeşte foarte să le ocupe pentru că doreşte să facă economii la fondul de salarii.

„Ca economist, am în vedere că probabil într-o zi se va ajunge la acest aspect la primăriile unde fondul de salarii a crescut foarte mult. Este clar că este afectată activitatea de investiţii, că, în loc să faci investiţii mai multe, dai bani pe salarii. Nu puteam eu să mă opun, este o lege şi trebuie să o respectăm. Dacă discutăm din punct de vedere managerial, eu zic că într-o zi se poate ajunge şi la asta. Probabil că se va întâmpla la nivel de administraţie naţională” a spus Ion Lungu.

El a menţionat că nu se pune problema ca Primăria Suceava să nu poată asigura salariile. „Nu se pune problema ca Primăria Suceava să nu poată asigura salariile. Suntem o primărie mare, dar sunt grevate alte activităţi din Primărie” a conchis Ion Lungu.

Primăria Suceava a depus un proiect de peste două milioane de lei pentru digitalizarea activităţii. Primarul a precizat că valoarea proiectului este de 2.436.959 lei, din care municipalitatea va suporta 2%, ceea ce înseamnă 48.739 lei.

Prin acest proiect de digitalizare, sucevenii vor putea obţine electronic certificate de urbanism, vor putea înştiinţa începerea lucrărilor de construire/ desfiinţare, se vor putea obţine certificatele de nomenclatură stradală şi adresă, se vor putea elibera certificare de atestare fiscală, autorizaţii de transport greu, abonamente de parcare şi se vor putea face programări pentru Serviciul de Evidenţă a Persoanelor.

Primarul a menţionat că proiectul mai presupune şi retrodigitalizarea arhivei, precum şi dotarea cu echipamente de scanare, servere, calculatoare, asigurarea unui sistem de management şi instruirea personalului.

Ion Lungu a mai arătat că proiectul este cu fonduri europene, termenul de implementare fiind de 28 de luni. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: