Ion Lungu crede că, dacă nu era asumat politic de PSD, referendumul trecea

> El a spus că şi-a convins cu greu propriii copii să meargă la vot: Erau chitiţi să nu meargă. S-a interpretat că e o şmecherie marca PSD

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, care s-a implicat în susţinerea referendumului pentru modificarea Constituţiei în ceea ce priveşte definirea familiei, a declarat, ieri, că acest referendum trecea dacă nu era asumat politic de PSD şi că s-a speculat că se vor strecura capcane „marca PSD”.

„Eu m-am implicat la referendum în calitate de creştin practicant. Şi mâine dimineaţă dacă ar fi un astfel de referendum mă implic la fel” a spus Ion Lungu.

El a arătat că îi pare rău că nu a trecut referendumul.

„Eu nu sunt un om radical, sunt tolerant, dar ca creştin practicant m-am implicat. Am semnat atunci când acest referendum nu era asumat politic” a spus Lungu.

Primarul a apreciat că, dacă nu era asumat politic de PSD, referendumul trecea.

„Spun că am avut discuţii cu oameni apropiaţi, cu cunoştinţe bune care votează de ani şi ani de zile cu mine, chiar din familie, şi mi-au spus că nu merg să voteze acest proiect al PSD” a spus primarul.

Lungu a mai declarat că a fost foarte greu de explicat oamenilor, mai ales că aveau temerea că, pe lângă acea întrebare, se vor strecura „alte capcane” care vor fi modificate în Constituţie.

„Eu mi-am făcut datoria. Probabil că a contat şi implicarea mea, pentru că la nivelul municipiilor reşedinţă de judeţ, probabil, suntem pe primul loc în ţară ca procent de participare” a declarat Lungu.

El a recunoscut că i-a convins greu inclusiv pe propriii copii să meargă la vot.

„Erau chitiţi să nu meargă. Le-am explicat eu, pentru că nu voiau să meargă la referendum. Le-am explicat şi au mers. Dar greu. S-a interpretat că e o şmecherie marca PSD” a spus Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

 1. Aprodul_Purice says:

  Din când în când,mai ales de când fondurile norvegiene se fac tot mai mici pe masură ce se apropie de mun’cipiul Suceava,ca în bancul cu olteanul pe care îl rodeau pantofii,domnul primar iese și dă declarații care ne arată balanța sa precară,cea dintre inteligență și șiretenie,puternic înclinată înspre șiretlicurile sale de pedelist batrân,acum și liberal cu săgeata sculată,pe fond vânăt….
  Deci,mai întâi de toate domnul Lungu a avut o conversație de afaceri și de încredințare de contract din bani publici,contract fabulos,cu discretul domn Juravle Viorel de la Test Prima,despre care onor jurnaliștii nu scriu mai nemica,din același motiv pentru care nu scriu de rău despre domnul Bala_Nelu,ca să nu se bolohănească ramura financiar-economică a statului paralel,secțiunea Suceava,pe care cei doi o reprezintă cu temei.
  Pentru că orice stat,fie el și paralel,are o componentă economică,mai are și una militară,cu acea ramură care știe mai bine decât oricare dintre noi cum e cu interesul național,apoi una și mai discretă,informativ-operativă,reprezentată de și mai discretul domn col.(r) Șerban Costache,provenind dumnealui din răposata întru Ăl-de-Sus Securitate,ramura ‘a bună,desigur!
  Că este dumnealui ,fiind determinat genetic pentru asta,pastor-șef pe Regiunea Penticostală de Nord-Est care,ce să vezi,oleacă de lucru’ dracului,coincide până la detaliu cu conturul Regiunii liberale de Nord-Est al cărei șef este,ați ghicit,domnul Nelu Balan!
  Veți vedea mai jos ce fel de relevanță au toate aceste amănunte despre care organele abilitate prin lege să cunoască se fac că mukles omar,s-au mutat cu cățel,cu purcel,la Iași,ca să fie mai aproape de fenomen și mai departe de eventuale scormoneli care fâlfâie la orizont ca un fel de auroră boreală dătătoare de fiori reci…
  In traducere liberă,încredințarea contractului fabulos către TEST PRIMA într-un cadru festiv,contract despre care domnul Lungu ne asigură, cum numai dumnealui știe să mozolească cuvintele limbii române,că este un triumf al capitalismului bukowinean,reprezintă un fel de recompensă dată comunității neoprotestante al cărui lider autoritar,cu bască,este domnul J.V…Nimic nu se întâmplă în viața acelei comunități,a doua în ordinea marimii pe țară,după Arad,la jupânul Falcă,ba chiar nimic important nu se petrece și pe la alții,dintre cei care nu gustă subtilitățile penticostale,în speță ceilalți locuitori ai județului Suceava,fără să ridice sau să coboare dumnealui sprâncenele sale agreate de dumnezeul lor,deoarece domnul J.V. știe de toate,poate de toate,de la sănătate,la virtute,la economie,la politică,la justiție…Dintre cel 3,14 mandate cu câte s-a învrednicit domnul Lungu, cca trei i se datorează,deoarece ,așa cum bine știu pierzacii de la USL si PSD,respectiv domnii Băișanu și Brădățan,ei tot câștigau zdrobitor până interveneau coreligionarii domnului J.V. din Burdujeni și Ițcani ,amin! (cum ar zice d-l Șerban Costache,în speach-urile sale mobilizatoare…) Ba chiar și la nivel județean și național ,deci alegerile locale și parlamentare,cele johannești,chiar,au fost influențate în circumscripțiile electorale ale județului Suceava de prezența ordonată a membrilor comunităților peste care pastoresc,in maniere diferite dar armonios îmbârligate,domnii J.V. și Ș.C…Deoarece la ei cuvântul Domnului este decisiv iar înainte de orice contează cuvântul domnilor Ș.C.,I.B. dar și banul domnului J.V. ,ban care este ochiul dracului numai în prejudecățile nefericite ale abulicilor aflați benevol sub pastorirea BOR…Cine nu crede nu are decât să întrebe,de exemplu,cum au stat lucrurile cu prezența la vot ,la referendum,în mediul rural,dacă are pe cine,va avea revelații demne de secolul in care trăim…
  Astfel încât banul pus pe masa domnului J.V. sub forma de contract patriotic local este și un fel de avans pentru o marfă de tip futures,cum sunt florile,de exemplu,adecă sunt bani buni pentru voturi viitoare,că nu mult și se cuvine să votăm din nou la europarlamentare,unde crapă măseaua de eurodeputați agreați de domnii J.V.,Ș.C.,I.L. dar și Gh.F. ,apoi și – nu-i așa ? – domnii Ghiorghiu,Balan&ejusdem farinae,cei care au fost miluiți cu bacalaureate din oficiu,ca un dar de la Dumnezeu,să aibă și ei ,să avem și noi,o rezervă de intelectuali,acolo…Apoi ,numa’ bine ce ne facem mâna ,că vin Johaneștile,adecă prezidențialele, și nu mult și iarăși iși pune domnu Lungu mandatul pe masă la locale apoi vin alea de doamne-ferește,să nu mai stea o tură ,să crape statul de drept…
  În această paradigmă de scârț,Marghioalo,putem să-l înțelegem într-o anumită măsură pe domnul Lungu,cât este el de cătrănit,că cum să oficieze el ,in viitorul apropiat,căsătorii între diferite vietăți,în combinații de unul luați câte doi,de să-și manânce bietul om eșarfa tricoloară și mai multe nu,cum își mânca cravata președintele ăla din Georgia…Căci în această logică pe care o au dezbatut dumnealor în contextul discuției pe contract cu domnul Juravle Viorel,creștin și el,dar din alt unghi,urmează cu necesitate să se legalizeze diferite tipuri de căsătorii care abia așteaptă să fie oficiate de către primarul în funcție,că acuma,că la următorul mandat,cum ar fi:căsătoria intre o vacă și un cal,dintre un bărbat și alți bărbați,dintre cinci femei și una bucată bărbat precum și viceversa,alte formule kinky,deoarece expresia „între soți”, nedetaliată, se poate interpreta oricum,în oricare dintre variantele de mai sus, plus altele,în sens „progresist”,desigur…
  Iar de toate acestea se face vinovat,nu-i așa,PSD,că s-a implicat politic în referendum,ceea ce dovedește că domnul primar nu citește nici măcar presa închinată partidului domniei sale,altfel ar fi aflat că PSD ,strâns cu ușa de ai săi,adecă de progresiștii săi din Internaționala Socialistă,da’ strâns bine cu ușa în zona care nu poate fi menționată din pudoare,a anunțat exact in saptămâna premergătoare referendumului că nu susține și nu se implică politic …Că dacă se implica,măcar atâta să-l fi dus capul pe domnul primar,câștigau adepții căsătoriei doar dintre un bărbat și o femeie ca ceasul,numai cu votanții PSD pe talon de pensie… Dar așa i-a lăsat PSD,de nevoie,in quasicuru’ gol pe inițiatorii Coalitiei pentru familie,ctitorită inclusiv de infatigabila doamna Gorghiu,esență de liberal convertită la conștiința familială clasică, după o zbuciumată viață de sens contrar petrecută printre bărbații de stat ai tuturor ramurilor PNL,ceea ce s-a văzut mai ales la Suceava,unde domnul J.V. și-a făcut datoria împreună cu ai săi,așa că, dă dumneata contractul,bade Ioane,dacă vrei să ne mai auzim de bine,că mai sunt alegeri!
  Nici nu-i de mirare că domnul primar și-a convins greu urmașii să voteze,nici nu e așa greu de înțeles de ce! Pentru cine știe,nu este nici un secret,concepția despre lume și viață a domnului Petru I.Lungu care ocupă cu cârciuma sa locul din forul public care fusese destinat inițial monumentului de for public al lui Petru I Mușat,este una foarte modernăși progresistă,Oscar Wilde,ăla care a dat numele cârciumii, nu este pur și simplu vreun bukowinean din Prelipca ci un renumit și decadent scriitor cu năravuri – zic unii – proaste,în sensul că era un homosexual notoriu… Iar cealaltă cârciumă a sa se cheamă,nici mai mult nici mai puțin,decâ VERSUS,adecă împotriva,nu mult și mergea ,colea,și un PERVERSUS…Iar piariștii de la Coaliția pentru familie care cred și astăzi că trebuia să-i scoată din kkt numai PSD în secțiunea sa retrogradă,au umplut cutiile poștale ale Sucevei cu citate din specialiștii în drept constituțional numiții Apostol Pavel și Apostol Matei,cu citate lungi și sofisticate care nu au încăput ,desigur,pe display-ul iPhone-lor celor cărora le era destinat,de fapt,referendumul,cei care au dureri de/în cap în a citi și a înțelege fraze mai lungi de câteva cuvinte prescurtate,care se încheie,invariabil,cu menționarea unui partid nou,bag seamă al domnului Cioloș,anume PLM.
  Ca să nu mai zicem că și în sânul alianței domnului Lungu cu domnul J.V. se află încă coreligionari despre care unii specialiști afiliați pe baze interjudețene pretind că s-au remarcat prin repetate dar infructuoase tentative de a face copii cu șoferul,împotriva firii și a spiritului referendar apărat cu peptul său lat de către domnul primar… Ca să vezi,numa’! Dacă vreți să-i și identificați,priviți cu atenție la unii neobosiți deputați care apar în pozele care le-ar suține dumnealor perorațiile despre invățământ,să ziceți și dvs. dacă nu vi se pare suspectă o anumită acumulare,un exces de foliculină,în pungile de sub ochi,pe fețe nemachiate politic…
  P.S.
  Iar in acest timp,sporadic,domnul Cușnir iese și,timid,cere voie să spună câte ceva ,in sensul că ba pe-a mamii dumneavoastră,dacă ne permiteți,scuzați deranjul și abia așteptăm să vă mai expuneți punctele de vedere despre PSD,să avem și noi oleacă de sămânță de vorbă ,numa’ să nu vă deranjăm,să vă tulburăm din ocupațiunile dvs. ,atât cele de stat cât și cele de paralele și bârnă…

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: