Cătălin Nechifor, după o discuţie în Parlament cu preşedintele Autorităţii pentru Protecţia Copilului şi Adopţie:

Şi dacă se făcea pragul, referendumul nu şi-ar fi atins toate obiectivele

> Orice cuplu din care face parte un cetăţean român poate adopta un copil

 Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Gabriela Coman, a confirmat, marţi, în cadrul Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor, că orice cuplu din care face parte un român poate adopta un copil.

În cadrul discuţiilor privind avizarea unui proiect de lege de modificare a legii adopţiei care prevede liberalizarea adopţiilor internaţionale, Gabriela Coman a răspuns unei întrebări adresate de deputatul de Suceava Pro România, Cătălin Nechifor.

Nechifor a spus că doreşte să afle, ţinând cont de decizia Curţii de Justiţie a UE în cazul Coman – Hamilton, dacă acest cuplu, definit ca familie de justiţia europeană, poate adopta un copil.

Gabriela Coman a precizat că orice cuplu din care face parte un român poate adopta un copil.

„Pe procedura actuală poate adopta un părinte singur sau o familie formată din soţ soţie pe adopţie naţională, iar pe adopţie internaţională, dacă unul dintre părinţi e cetăţean român sau părinte singur” a spus Gabriela Coman.

În acest condiţii, Nechifor a concluzionat că Adrian Coman ar putea adopta un copil.

Cătălin Nechifor a comentat ulterior pentru News Bucovina că situaţia prezentată dovedeşte că referendumul pentru familie nu şi-ar fi atins obiectivele în întregime şi că s-au cheltuit peste 40 de milioane de euro.

„Şi dacă se făcea pragul, situaţia rămânea aceeaşi, pentru că deciziile CJUE sunt obligatorii pentru statele membre ale Uniunii Europene” a spus deputatul sucevean. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: