În luna septembrie şi în prima parte a lunii octombrie

Şase persoane muşcate de şerpi au primit îngrijiri medicale la SJU Suceava

 > Între acestea s-au numărat doi copii

 Şase persoane, între care doi copii în vârstă de 9 şi 14 ani, care au fost muşcate de şerpi, au primit îngrijiri medicale la SJU Suceava în cursul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie, unul dintre pacienţi fiind transferat la o clinică universitară din Iaşi.

Potrivit unei statistici a Unităţii de Primiri Urgenţe (SJU) din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, în luna septembrie au fost acordate îngrijiri medicale în cazul unei paciente în vârstă de 42 de ani, din Vicovu de Sus, care a fost muşcată de şarpe la degetul arătător, ca şi în cazul unui pacient din Ipoteşti, care avea o plagă muşcată de şarpe la mâna dreaptă. Ambilor pacienţi li s-a administrat ser antiviperin, apoi au plecat la domiciliu.

În data de 5 octombrie a.c., la UPU Suceava s-a prezentat o pacientă în vârstă de 14 ani, din comuna Vama, cu plagă muşcată de şarpe, care a plecat la domiciliu după ce i-au fost acordate îngrijiri medicale, iar în data de 6 octombrie, un pacient în vârstă de 63 de ani din Suceava, care a fost muşcat de şarpe la mâna dreaptă, a fost internat în Secţia de Medicină Internă a spitalului sucevean.

Conform UPU Suceava, în cursul zilei de duminică, alţi doi pacienţi cu plăgi muşcate de şarpe s-au prezentat la spital, un pacient în vârstă de 9 ani din zona Câmpulung Moldovenesc, care a fost muşcat de şarpe la unul dintre degetele mâinii drepte, fiind internat în Secţia de Ortopedie şi Chirurgie Infantilă, respectiv o pacientă în vârstă de 63 de ani, din Moldova Suliţa, cu plagă muşcată la pumnul drept, care a dezvoltat un „sindrom de compartiment” după muşcătura de şarpe, a fost transferată la Spitalul universitar „Sf. Spiridon” Iaşi după ce i-au fost acordate primele îngrijiri medicale la UPU Suceava şi i-a fost administrat ser antiviperin. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: