Suceava

Recepţionarea celor patru noi blocuri ANL, amânată de la Bucureşti

> „Pe data de 5 octombrie trebuia să vină cei de la ANL, însă apărut o problemă şi s-a amânat până pe data de 19” a precizat primarul Ion Lungu, menţionând că lista cu beneficiarii va fi aprobată în şedinţa de la finele acestei luni a deliberativului

 Cele 80 de noi unităţi de locuit, construite în municipiul Suceava cu fonduri guvernamentale gestionate prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), vor fi recepţionate şi preluate de Primărie, cel mai probabil, pe 19 octombrie. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care precizează că, iniţial, recepţionarea trebuia să aibă loc pe 5 octombrie, însă a fost amânată de la Bucureşti.

„La blocurile respective, lucrările s-au finalizat. Pe data de 5 octombrie trebuia să vină cei de la ANL, însă apărut o problemă şi s-a amânat până pe data de 19. Sper să fie aşa, pentru a putea prelua locuinţele de la ANL, iar în octombrie să dăm hotărâre de consiliu local cu persoanele care au dreptul la locuinţă” a declarat, ieri, primarul Ion Lungu.

Amplasamentul pe care s-au ridicat cele patru blocuri ANL a fost predat firmei Victor Construct pe 16 iunie 2016. Este vorba despre o suprafaţă de teren de pe bulevardul 1 Decembrie 1918, lângă Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă, acolo unde mai există blocuri ANL, cât şi altele cu destinaţia de locuinţe sociale. La acel moment, durata execuţiei a fost estimată la 24 de luni. Autorităţile locale sucevene s-au angajat la suportarea cheltuielilor cu realizarea reţelelor de utilităţi, dar licitaţia, cât şi lucrările efective, au demarat cu întârziere.

La compartimentul specializat al Primăriei existau 517 de dosare pentru locuinţe ANL, titularul cererii de repartizare a unei locuinţe pentru tineri, destinată închirierii, trebuind să fie major, de până la 35 de ani la data înaintării solicitării. Însă unitatea de locuit va fi primită doar în cel mult 12 luni de la împlinirea acestei vârste. Este obligatoriu ca beneficiarul să fie ocupant al unui loc de muncă, iar acesta, precum şi ceilalţi membri ai familiei, trebuie să nu mai fi deţinut o altă locuinţă proprietate sau să aibă o locuinţă cu chirie în municipiul Suceava ori la o distanţă mai mică de 10 km faţă de urbea reşedinţă, proprietate de stat sau a Primăriei. De asemenea, este necesar ca titularul cererii să îşi desfăşoare activitatea în Suceava sau în localităţi limitrofe aflate la maxim 10 km de municipiu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI