Valentin Popa:

Există o reticenţă şi o opoziţie vădită a Comisiei Europene pentru a implementa proiecte pe care noi le considerăm cu adevărat bune pentru România

Fostul ministru al Educaţiei, Valentin Popa, a declarat, în primul interviu după demisia din funcţie, că a constatat că există o reticenţă a Comisiei Europene să finanţeze proiecte pe care autorităţile române le consideră cu adevărat bune pentru România.

„Avem foarte multe proiecte europene care ajung foarte greu să fie semnate. Există o reticenţă şi o opoziţie vădită a Comisiei Europene pentru a implementa asemenea proiecte şi avem mari greutăţi noi, ca stat, pentru a reuşi să-i lămurim şi să prezentăm proiecte pe care noi le considerăm cu adevărat bune pentru România şi pentru profesorii şi pentru elevii din România” a spus Valentin Popa.

Potrivit lui Popa, reprezentanţii Comisiei Europene se lasă mai greu convinşi că acestea sunt cele mai bune soluţii.

„Îi şi bănuiesc că nu au niciun interes să ne apucăm să cheltuim banii chiar să reuşim să facem absorbţia. Mai bine să încerce să ne îngreuneze acest proces” a spus fostul ministru.

El consideră incredibilă situaţia că în 8 luni nu a reuşit să semneze un proiect foarte mare, că l-a adus aproape de semnare, dar că nu l-a semnat.

Popa a spus că este vorba despre Rural-edu, un proiect în care se prevede finanţarea a 200.000 de burse pentru copiii din şcolile gimnaziale din mediul rural şi, respectiv, a profesorilor care să susţină orele în regim de plată cu ora în acele şcoli.

„Sper că cei care se ocupă de proiect – sunt profesionişti din minister – vor reuşi până la urmă să îl ducă până la capăt” a spus Popa.

El crede că noul ministru va continua acest proiect.

„Când vine un nou ministru este o altă politică. Eu am preluat absolut toate ideile de la predecesorul meu şi le-am continuat. Nu am eliminat niciuna. Am adăugat proiecte noi. Nu ştim pentru următorul ministru dacă vom avea aceeaşi politică sau nu” a precizat Valentin Popa. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: