Deputatul PNL Angelica Fădor:

Dacă şi comisarul european Corina Creţu s-a săturat să fie insultată de Guvernul PSD, noi, cei din zona Moldovei, uitaţi de Guvern, de ce mai acceptăm ?

De ce nu vrea Guvernul să folosească banii europeni pentru autostrada Moldovei?

 Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat, marţi, că Guvernul condus de Viorica Dăncilă nu face nimic pentru dezvoltarea Moldovei şi nici nu foloseşte banii europeni pentru proiecte de infrastructură, fapt confirmat de comisarul european român Corina Creţu, care a criticat Guvernul pentru lipsa proiectelor mature care să fie finanţate din fonduri europene.

„Deşi este evident pentru toată lumea, inclusiv pentru Comisia Europeană, după spusele comisarului european Corina Creţu, faptul că autostrada Iaşi – Târgu Mureş este o prioritate, pentru Guvernul României se pare că nu este. Guvernul condamnă astfel Moldova la subdezvoltare, neînţelegând faptul că această autostradă ar conecta atât Moldova, cât şi Republica Moldova de Europa centrală şi de est, dându-le o şansă reală de dezvoltare” a declarat Angelica Fădor.

Parlamentarul liberal sucevean a amintit că, în cursul zilei de luni, în conferinţă de presă, însuşi comisarul european Corina Creţu a anunţat că există bani europeni pentru infrastructură, însă lipsesc proiectele mature, care ar fi trebuit depuse de Guvernul PSD – ALDE, dovadă clară a imaturităţii şi lipsei de responsabilitate a acestui guvern.

„În timp ce pentru perioada 2014 – 2020 Comisia Europeană face eforturi uriaşe pentru a evita dezangajarea fondurilor europene, Guvernul preferă să cheltuiască bani din bugetul propriu, bani împrumutaţi, pe care noi şi copiii noştri vom fi nevoiţi să îi plătim” a spus Fădor.

Ea s-a întrebat de ce Guvernul PSD – ALDE preferă un parteneriat public-privat pentru realizarea acestei autostrăzi, într-un viitor nedefinit, în condiţiile în care există, acum, bani europeni pentru realizarea acesteia.

„Mă întreb de ce Guvernul nu depune proiectul autostrăzii în condiţiile în care – rezultă din chiar declaraţia Corinei Creţu în acest moment, la Comisia Europeană există doar un singur proiect major depus, metroul Otopeni – Gara de Nord?” s-a întrebat retoric deputatul sucevean.

Angelica Fădor consideră că, aşa cum Corina Creţu a spus că nu mai acceptă insultele Guvernului PSD, ar trebui ca nici românii să nu le mai accepte.

„În aceste condiţii, cred că nu poate fi nimic mai elocvent decât faptul că însuşi omul trimis de PSD pentru a reprezenta România şi Guvernul în Comisia Europeană a anunţat public că nu mai acceptă insultele din partea Guvernului României.

Şi atunci noi, românii, noi, locuitorii din zona Moldovei, uitaţi de Guvernul României, cum să le mai acceptăm?” s-a întrebat deputatul liberal sucevean Angelica Fădor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: