Sărbătoare în Parohia Vicovu de Jos

Pe 2 octombrie a.c., credincioşii din Parohia Vicovu de Jos şi-au întâmpinat cu flori şi bucurie ierarhul, pe ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

În sobor arhieresc de preoţi şi diaconi, Înaltul Pimen a săvârşit sfinţirea altarului de vară al bisericii, închinat Acoperământului Maicii Domnului.

La această sărbătoare au participat oficialităţi locale, preoţi veniţi din alte localităţi, elevi şi mulţi credincioşi din Vicov, purtând cu bucurie costumul popular al zonei.

 Evenimentul sfinţirii a cuprins şi un mănunchi de sărbători locale, privind evoluţia în timp a vieţii de parohie.

Pe 3 octombrie, biserica-mamă din comunitate a sărbătorit 150 de ani de la punerea pietrei de temelie, 140 de ani de la prima târnosire de către mitropolitul Teoctist al III-lea, iar preotul paroh împlineşte 42 de ani de preoţie.

Sf. Liturghie s-a slujit în altarul de vară nou sfinţit.

La strană a cântat corul mixt al parohiei.

Biserica parohiei este aşezată în centrul comunei. Are un singur hram, Pogorârea Sf. Duh.

Construit din zid, pe temelie de piatră, locaşul ortodox este împodobit cu un iconostas deosebit, opera pictorului Epaminonda Buceschi.

Praznicarul şi alte construcţii auxiliare întregesc aşezământul parohial. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: