Peste 600.000 de alegători suceveni sunt aşteptaţi să participe la referendum

> Prefectura Suceava: Toate activităţile privind organizarea şi desfăşurarea referendumului sunt în grafic

Prefectura Suceava a informat, ieri, că toate activităţile privind organizarea şi desfăşurarea referendumului pentru redefinirea familiei, din zilele de 6 şi 7 octombrie 2018, se desfăşoară conform graficului stabilit. Astfel, au fost desemnaţi preşedinţii birourilor secţiilor de votare organizate în judeţ, care au fost instruiţi în cele patru sesiuni organizate la Suceava, Fălticeni, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc.

Au fost pregătite toate materialele electorale ce se distribuie primarilor şi preşedinţilor secţiilor de votare conform planificării, în cadrul sesiunilor de instruire fiind comunicată şi modalitatea de predare a materialelor după încheierea referendumului.

Totodată, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a repartizat telefoane mobile sau telefoane fixe cu antenă, după caz, în toate secţiile de votare.

De asemenea, s-au depus eforturi ca, în cele două zile de referendum, pentru desfăşurarea în siguranţă a acestuia, toate secţiile de votare să fie asigurate cu personal din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, inclusiv de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Reprezentanţii acestor structuri au verificat deja toate secţiile de votare din judeţ şi au constatat că nu există spaţii în care procesul electoral să nu se desfăşoare în bune condiţii.

În judeţul Suceava sunt înscrişi pe listele electorale permanente 601.419 alegători şi sunt organizate 558 secţii de votare, faţă de ultimul scrutin din 2016 fiind trei secţii de votare în plus.

Au fost repartizate secţiilor de votare din judeţ 660.372 buletine de vot, 610.104 timbre autocolante, 2.785 ştampile cu menţiunea „votat”.

La sediul Ministerului de Interne s-a desfăşurat, ieri, şedinţa Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei, sub conducerea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan.

Activitatea s-a desfăşurat în sistem de videoconferinţă, cu participarea prefecţilor, subprefecţilor şi a membrilor Comisiei tehnice judeţene.

Ministrul a informat că, la nivel naţional, sunt organizate 18.662 secţii de votare, s-au tipărit aproximativ 21 milioane buletine de vot, s-au realizat 90.570 de ştampile cu menţiunea „votat” şi peste 19,4 milioane de timbre autocolante, necesare desfăşurării referendumului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: