Amenzi de aproape 200.000 de lei aplicate în luna septembrie de Garda Forestieră Suceava

> S-au confiscat peste 500 mc de material lemnos > Verificările în trafic au dus la depistarea unor transporturi de lemn mai mari decât cele din acte > În alte cazuri se făceau mai multe transporturi cu acelaşi aviz

Garda Forestieră Suceava a efectuat, în luna septembrie, pe raza judeţului, 192 de controale silvice şi alte aproape 100 de verificări în vederea emiterii avizelor sau acordurilor din sfera noastră de competenţă.

Potrivit şeful Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Găşpărel, ca urmare a constatărilor efectuate, s-au aplicat 68 de amenzi, cu o valoare totală de 186.000 lei, şi s-au confiscat 542 mc de material lemnos.

El a menționat că din cei 542 mc de lemn, 124 mc s-au confiscat fizic, mai ales cu ocazia verificării transporturilor de material lemnos, iar 418 mc au fost confiscaţi valoric, mai ales la controalele efectuate la depozitele de material lemnos ale operatorilor economici.

Totodată, au fost inventariaţi cca. 60 mc de masă lemnoasă tăiată ilegal şi s-a depus o sesizare penală pentru cercetarea acestor fapte, pentru un prejudiciu de 14.130 lei.

Găşpărel menţionează că săptămâna trecută s-au organizat, împreună cu delegaţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean, o serie de controale ale circulaţiei materialelor lemnoase pe drumurile publice, zece dintre ele pe şoselele din zona Fălticeni.

Cu ocazia acestor controale s-au confiscat peste 250 mc de materiale lemnoase transportate ilegal, mare parte din ele cherestea răşinoase, dar şi lemn de lucru răşinoase, iar, mai puţin, lemn de foc de fag. Lemnul a fost expediat preponderent din Vama, Valea Moldovei şi Mălini, având ca destinaţie depozitele din Bucureşti. Unul dintre transporturile ilegale venea de la o firmă din comuna Pipirig, judeţul Neamţ, şi urma să fie primit de o firmă din Boroaia.

„În patru situaţii, în momentul controlului se efectua al doilea transport cu acelaşi aviz, iar în celelalte cazuri se transportau cantităţi de lemn mult mai mari decât cele consemnate în avizele de însoţire. Pe lângă confiscarea materialului lemnos transportat fără documente, în această serie de controale s-a reţinut un mijloc de transport şi s-au aplicat 12 amenzi, cu o valoare totală de 44000 lei” a declarat Mihai Găşpărel. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: