Primarul Ion Lungu solicită sprijinul oamenilor de afaceri în vederea dezvoltării învăţământului dual în Suceava

„Este o criză acută a forţei de muncă calificate”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a solicitat, ieri, în cadrul conferinţei de presă, sprijinul oamenilor de afaceri, astfel încât învăţământ dual să se dezvolte şi să asigure forţă de muncă calificată.

Edilul-şef a menţionat că municipalitatea a depus proiectul pentru obţinerea finanţării în vederea reabilitării şi echipării infrastructurii educaţionale a Colegiului Tehnic „Petru Muşat”, unitate în care funcţionează o clasă de învăţământ dual.

De asemenea, a spus că municipalitatea pregăteşte şi un proiect pe fonduri europene pentru Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, în vederea formării tinerilor în domeniul alimentar.

„Avem nevoie în primul rând de sprijinul firmelor, al oamenilor de afaceri şi voi iniţia o întâlnire pe această temă la Primărie, să încercăm să le aducem la cunoştinţă aceste avantaje, să încercăm să dezvoltăm cât mai mult învăţământul dual în oraşul nostru, pentru că este o criză acută a forţei de muncă calificate. Acest lucru l-am întâlnit în acest an la toate lucrările de investiţii pe care le-am avut, de la asfaltări, până la reabilitarea statuii” a spus Ion Lungu.

Primarul a arătat că trebuie găsite soluţii în ceea ce priveşte forţa de muncă calificată şi în ideea dezvoltării de noi afaceri.

„Vrem să facem un învăţământ dual performant şi dezvoltat, aici, la Suceava, să asigurăm o forţă de muncă calificată” a subliniat Ion Lungu. (M.T.) 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI